Politiposten på Mortensrud er en del av regjeringens arbeid med å opprette 20 nye polititjenestesteder.

− Det er viktig at politiet er på stedet fast og har mulighet til å gjøre seg kjent med lokalsamfunnet, ha dialog og møte ungdommer. De samtalene er veldig viktige for å jobbe godt med forebygging, sa justisminister Emilie Enger Mehl under en pressekonferanse fredag.

Tilstede på Mortensrud var også finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp), visepolitimester i Oslo Cecilie Lilaas-Skari og byrådsleder Raymond Johansen (Ap).

Johansen påpekte at politiposten er en del av en større pakke på Mortensrud, med nytt idrettsanlegg og styrking av skoler og barnehager.

To ny stillinger

Med opprettelsen av politiposten, følger det også med to nye politistillinger. Det får Avisa Oslo bekreftet fredag formiddag.

− Opprettingen av politipost på Mortensrud er et direkte svar på politikken vår for å gjøre Oslo til en tryggere by. En politikk som er utformet etter at vi har lyttet til lokalmiljøa i byen vår. Politiposten som nå blir opprettet på Mortensrud og det nye lokalpolitiet på Tøyen gir politifolka våre større mulighet til å jobbe forebyggende – og ikke bare dukke opp når det skjer noe, sier Morten Edvardsen, gruppeleder for Senterpartiet i Oslo bystyre.

Ola Mannsåker (Ap), leder i bydelsutvalgsleder i bydel Søndre Nordstrand, sier reetableringen er en gledelig nyhet.

– Vi reiste vår bekymring for utviklingen i et møte i Justisdepartementet i desember 2020, så dette er viktig for de som bor i bydelen. Det er vanskelig å jobbe forebyggende bare i politibiler. Derfor har vi lagt til grunn at politiet må ha fast tilstedeværelse.

− Gjengkriminalitet må bekjempes mer mer ressurser

Oslo har tidligere hatt politiposter, men fra 2015, når den siste politiposten på Holmlia ble lagt ned og frem til nå har byen vært uten politiposter.

− Gjengkriminaliteten og ungdomskriminaliteten må bekjempes med mer ressurser slik at politiet kan kjenne nærmiljøa våre og får fanget opp ting før de skjer. Derfor har vi fått på plass flere stillinger, nytt utstyr og nå mer tilstedeværelse i nærmiljøene. Politikken for politiet har i mange år gått i retning av større og fjernere enheter, nå er det nærhet og lokalkunnskap som gjelder, sier Edvardsen.

I november, opplyste også justisministeren at Oslo-politiet etablerer egen politipost på Tøyen torg.

Dette er ifølge Edvardsen et initiativ fra politiet selv.