På sensommeren flyttet nye naboer inn i Carl Berner Torg, rett ved Carl Berners plass.

Noe som fristet flere til å kjøpe bolig nettopp her, var den fine utsikten.

Flere har derfor uttrykt misnøye ved at man stirrer rett på to store reklameskilt som står på hustakene et steinkast unna.

Skapte irritasjon

Styret i Carl Berner Torg har tatt kontakt med matbutikk-kjeden Coop for å høre om det er mulig å gjøre noe med reklameskiltene.

– Mange irriterte seg over at store reklameskilt lyste på nattetid og på søndager, forteller Peder Engesæth, styreleder i borettslaget.

I tillegg til at skiltene påvirker utsikten til naboene rundt, argumenterer styret også med at det går utover dyrelivet og er meningsløs bruk av strøm.

– En ting er skilt på bakkeplan når du har åpent, men skilt i sjette etasje på en søndag kveld er meningsløst, sier Engesæth til Avisa Oslo.

Coop vil tidsstyre lysene

Styrelederen tok kontakt med Coop-kjeden, som forsto problemet.

– De hadde ikke tenkt på det før.

Nå har Coop varslet at de har funnet et system for å tidsstyre lysene, slik at det kun lyser når de holder åpent. Inntil den løsningen er på plass er lysene på skiltene skrudd av.

– Det er kjempebra. All ære til Coop som forsto saken og fikset det.

– Oppleves lunere

Engesæth håper eksempelet kan være til inspirasjon for andre deler av byen.

– Byen oppleves mye varmere og lunere for oss som bor her. Med dempet belysning på natten kan man se stjerner og sånt.

Han mener det er viktig å skille mellom hva som er sentrum. Carl Berner er et boligområde, og det er forskjell på det og Karl Johan, hvor det er mer liv og røre, mener styrelederen.

I Carl Berner Torg er det to store felles takterrasser som mange bruker, og fra terrassen ser man skiltene godt.

– Vi håper de får en litt lunere og koseligere utsikt, og at andre på Carl Berner setter pris på det.

– Bare tull

Kommunikasjonssjef i Coop Norge, Harald Kristiansen, bekrefter at de nå setter opp tidsur som vil gjøre at lyset blir slukket på nattetid.

Det er med bakgrunn i klager fra beboere i området.

– Coop er eid av kundene og da lytter vi selvsagt til de innspillene vi får fra dem. Miljømessig er det jo også bare tull at dette reklameskiltet står og lyser på natten.

Kommunikasjonssjefen legger til at de snart også åpner en ny Coop Mega-butikk på Carl Berner, som gjør at de får mer enn nok oppmerksomhet rundt butikkene sine i området.