– Vi har jobbet hardt for å skape denne interessen, og det er utrolig gledelig at Oslo sin store satsing på Munch treffer blink, sier direktøren ved museet, Stein Olav Henrichsen, i en pressemelding.

Henrichsen sier lignende tall aldri har blitt sett i Norge tidligere, og er svært fornøyd med at museet er enda mer attraktivt enn hva de hadde håpet på.

Internasjonal dekning

– Nå gleder vi oss til vår- og sommersesongen, og til å ta imot enda flere besøkende fra nær og fjern.

Snakkisen rundt utseendet til nye Munch kan være en av årsakene til den enorme interessen rundt museet.

Pressedekningen nasjonalt og internasjonalt har vært massiv, med nærmere 4.000 oppslag bare de to første månedene. Selv om mange har vært positive, har Munchmuseet også måttet tåle krass kritikk.

Lange åpningstider

«Det kan virke som en passende beholder for den torturerte sjelen til Munch, hvis skygge ruver over byen», skrev The Guardian om det nye museet.

Det gamle Munchmuseet lå på Tøyen. Nye Munch i Bjørvika er fem ganger så stort som museet på Tøyen. Munch-staben har økt med hundre personer, og det er totalt 350 som jobber i det nye bygget i Bjørvika.

Munchmuseet har som ambisjon å være åpen for publikum hele året med langåpent tre dager i uken til klokken 21.00, og at de kun holder stengt 1. mai.