– Vi har samlet alle, og jobben er å få det ned så fort som mulig.

Det sier Dag Steffen Solberg, prosjektleder i Konsertsystemer, mandag ettermiddag.

Avisa Oslo møter han kort tid eter at han har fått beskjeden som har overrasket og sjokkert mange: Politiet fraråder at man ikke deltar på støttemarkeringen for Pride, som etter planen skulle arrangeres på rådhusplassen mandag kveld.

Markeringen, som skulle erstatte den avlyste Pride-paraden lørdag, endte også med å bli avlyst. Mandag hadde de skeive Organisasjonene invitert Oslos befolkning å møte opp på Rådhusplassen.

Men på en spontan pressekonferanse mandag klokken 15.00 informere politiinspektør Martin Strand at politiet ikke kan garantere for folks sikkerhet - og fraråder at markeringen blir avlyst.

Strand sa at politiet hadde sett for seg at det ble et mindre arrangement, men at de ikke kan holde folk trygge når arrangementet blir for stort.

– Et paradoks

– Nå var det minnemarkeringen i forbindelse med skytingen på fredag. Det skulle være appeller og en markering for solidaritet og samhold.

– Hvordan føles det å rigge ned det her?

– Det er litt blandet. Jeg blir rett og slett lei meg over årsaken til at vi er her. Og situasjonen vi står i, fordi politiet sier de sitter på informasjon som gjør at de fraråder å gjennomføre. Det er et paradoks at vi er i 2022 og opplever det vi gjorde på fredag - og ikke minst ikke kan gjennomføre i dag, sier Solberg, og legger til:

– Jeg synes det er skikkelig trist.

– Ingen kan knuse oss

En av dem som Avisa Oslo møter på Rådhusplassen mandag ettermiddag er Amandus Furuvoll (21). Han forteller at han hadde planlagt å være med på arrangementet, for å vise motstand mot terroren.

– Vi vil vise at vi er skeivt miljø, som står samlet, og at ingen kan knuse oss, sier Furuvoll.

– Politiet råder Oslo-folk til ikke å møte opp. Hva synes du om det?

– Jeg synes det er veldig dumt. Vi hadde sett frem til å møtes ordentlig, på et ordentlig arrangement, for å vise motstand. Jeg synes det er helt forferdelig at de fraråder det her. Jeg synes det er trist, og virkelig et bomskudd av politiet. Når de klarer å beskytte rasister, når de skal holde appeller og snakke dritt, men ikke å beskytte oss skeive når vi trenger det som mest. det synes jeg er tragisk av politiet, sier han.

– Kommer du til å møte opp uansett?

– Ja, det kommer jeg til å gjøre. Fordi er et skeivt miljø som står samlet, og vi trenger ikke noen organiserte former or å møte opp. Vi kommer til å vise at vi står samlet uansett.