Da Steen var ferdig som helsebyråd, sa Cecilie Lyngby følgende til NRK:

– På grunn av Robert Steens feighet, flytter vi nå mistilliten mot han som har ansvaret for alt i Oslo kommune.

Det falt ikke i god smak hos tidligere byråd, og såret sendte han en melding av sitatet hennes tilbake til henne etterfulgt at av sitatet «du er et forferdelig menneske».

Lyngby forklarte i ettertid at hun ble satt ut av meldingen og begynte å gråte.

Nå beklager Steen for ordbruken.

– Beklager

Robert Steen beklager i et innlegg på Facebook, hvor han skriver følgende:

Til syvende og sist er vi alle bare mennesker. Mennesker med følelser. Mennesker som er sårbare. Mennesker som kan bli lei seg, triste og som kan føle smerte og ensomhet.

Men vi er også et lite land med veldig få mennesker i en veldig stor og åpen verden. Vår viktigste verdi her oppe i dette landet langt mot nord er ikke olje og fisk – det er tillit og fellesskap. Tillit og fellesskap som bygges på gjensidig respekt og forståelse over tid. Sånn har vi bygget den norske samfunnsmodellen, sånn har vi bygget den «norske kraften».

I en tid hvor individualiseringen er på sterk frammarsj, hvor fragmenteringen er større enn noensinne, hvor de store utfordringene er større enn på lenge (økt ulikhet, krig i Europa, energikrise, dyrtid, klimautfordringen, demografiutviklingen ...) er det lett å hoppe på de populistiske, kortsiktige løsningene, mens det er samhold, fellesskap og langsiktighet vi trenger.

Dette er vanskelig og utfordrende. Min erfaring er at det mest effektive i utfordrende situasjoner er å starte med seg selv.

I går morges sendte jeg en sms til Cecilie Lyngby med et ordvalg som var unødvendig skarpt. Det vil jeg beklage her – noe jeg også har gjort direkte overfor Lyngby i går ettermiddag.

Å bli beskyldt for å være feig etter 7,5 år i tjeneste for byen er fullstendig uakseptabelt og en adferd jeg alltid vil stå opp imot, men mitt valg av ord i går var unødvendig hardt. Det beklager jeg.

Lyngby svarer: – Ikke feig

Cecilie Lyngby sier på sin side at hun er lei seg for at Steen fikk sparken, og at hun ikke lenger synes at han er feig.

– Dette er veldig trist for eldreomsorgen da vi hadde hatt et stort behov for hans kunnskap rundt hva som har hendt og hvordan rette opp raskt. Videre var ordene «feig handling» sagt da jeg trodde han gikk frivillig. I ettertid har det vist seg at det ikke er tilfellet, da er han på ingen måte feig.

– Vi retter da fokus mot øverste leder som da må svare for alt som har hendt på helsehusene. Fra min side var det ikke noe personlig. Dette handlet om eldreomsorgen som nå trenger et stort kraftig løft og det haster. Det hjelper ikke å sette inn en ny byråd. Steen og jeg har ryddet opp og jeg ønsker han lykke til fremover, sier hun i en SMS til Avisa Oslo.

  • LES OGSÅ:

Les også

Robert er Raymonds perfekte syndebukk