Onsdag formiddag er det klart at han har samtykket til politiets begjæring om nye fire uker i varetekt med brev- og besøksforbud.

Det bekrefter 39-åringens forsvarer, advokat Jan Christian Kvanvik. Han har imidlertid ingen ytterligere kommentar til saken, heller ikke til hvordan hans klient stiller seg til drapssiktelsen.

Bedt om avhør

Ifølge politiadvokat Christian Hatlo har ikke mannen latt seg avhøre ennå.

– Vi har bedt om avhør, men har foreløpig fått tilbakemelding om at det ikke lar seg gjennomføre, sier Hatlo til Avisa Oslo.

Han forteller videre at politiet mener å ha dannet seg et gode bilde av hva som har skjedd, uten at han vil gå nærmere inn på det.

– Vi vil gjerne ha siktedes forklaring før vi kommenterer det, sier Hatlo.

I 02.45-tiden natt til 24. november fikk politiet melding om en person med stikkskader på åpen gate på Rodeløkka, like ved Anker Apartment i Københavngata. Da de kom til stedet var ambulansepersonell allerede i gang med livreddende førstehjelp, men fornærmede – en mann i 30-årene – døde senere på sykehus.

Siktede ble pågrepet på egen bopel påfølgende dag. Hatlo vil ikke kommentere hva det var som førte politiet til ham, igjen begrunnet med at politiet ikke har avhørt mannen ennå.

– Konflikt til grunn

Som Avisa Oslo tidligere har omtalt, er 39-åringen straffedømt åtte ganger tidligere for blant annet ran, vold, trusler og frihetsberøvelse.

I 2004, da han var i starten av 20-årene, ble han sammen med tre andre unge menn dømt for å ha kidnappet en 17 år gammel jente og holdt henne lenket fast i 22 timer i en leilighet.

Om foranledningen til drapet på Rodeløkka, har Hatlo følgende kommentar:

– Det jeg har sagt tidligere er at det åpenbart ligger en konflikt til grunn for dette. Dette er personer som er kjente for politiet fra tidligere, sier Hatlo.

– Det var ikke tilfeldig, legger han til.

Drapet på Rodeløkka er det åttende i Oslo i år, det meste på seks år.