– Vi krever høring for å få en tydelig gjennomgang og avklaring av ansvarsforholdene knyttet til den kaotiske bussdriften i vinter, som har medført en stor påkjenning for byens kollektivreisende.

Det heter det i en pressemelding sendt ut av Rødt Oslo.

I vinter har det vært store mengder innstillinger og forsinkelser i Oslos kollektivtilbud – ikke minst i Groruddalen. Været har bidratt til situasjonen. Samtidig har byrådet erkjent at flere busser ikke har vært godt nok tilpasset norsk vinter.

– Etter vikarierende forklaringer fra Ruter om årsakene til kaoset, er det vanskelig for oss å ha tillit til deres forklaringer. Nå er det på høy tid at Ruter stilles til veggs om konsekvensene av bussanbudet i Oslo, sier samferdselspolitisk ansvarlig Mari Rise Knutsen i Rødt Oslo.


Frp-krav

Frp var først ute med å kreve høring.

Hvis tre av politikerne i samferdsels- og miljøutvalget stiller seg bak kravet, blir det høring. Frp og Rødt har to til sammen. I pressemeldingen fra Rødt heter det:

– For oss er det viktigst å høre fra fagfolka; de tillitsvalgte, både tidligere og nåværende direktør for Unibuss og konsernsjef i Sporveien. Vi er sterkt bekymret for kollektivtransportens fremtid, sett i lys av anbudsregimet og Ruters bøteterror ovenfor Unibuss. Denne modellen er ikke bærekraftig for en ny vinter.

Har ikke tatt stilling til kravet

I en tidligere versjon av denne saken ble det slått fast at uavhengig representant Lars Petter Solås støtter kravet.

Dette stemmer imidlertid ikke per nå, opplyser Solås.

– Jeg har ikke hatt mulighet til å ta stilling til høringskravet, men er enig i at vinterens problemer med kollektivtilbudet i Oslo er svært alvorlig og må følges opp, sier bystyrepolitikeren til Avisa Oslo.

Les også

Sjåførene har stilt opp på en lojal måte og gjort sitt aller beste

Les også

Kanskje det hadde vært ansvarlig å vente på ny batteriteknologi? 

Les også

Nei, det ansvarlige er ikke å vente med den grønne omstillingen