Daglig leder ved skolen har per mandag ettermiddag 13:30 ikke mottatt noen tilbakemeldinger om flere smittede, ei heller en avklaring på om det bekreftede smittetilfellet er omikron.

Et grovt anslag viser at det er rundt 150 elever og ansatte ved skolen som har fått beskjed om å teste seg etter smitten. Det tas høyde for at tallet kan være noe høyt som følge av at deltakere i forskjellige aktiviteter kan ha blitt registrert dobbelt.

– Det er gått ut beskjed til ganske mange om å ta en PCR-test, men det er en god del mennesker som ikke har fått de resultatene ennå, sier daglig leder Petter Moen.

Det er cirka 470 elever ved skolen som har sett seg nødt til å holde stengt mandag og tirsdag.

Bydelsoverlege: Sliter med kapasiteten

Moen utdyper videre at positive koronaprøver kan bli varslet både til skolen og bydelen som deretter har en dialog seg imellom.

– Jeg håper at vi i løpet av morgendagen har noen klarere svar. Etter det jeg har skjønt, tar det litt tid før man får avklart om det er omikron, fortsetter den daglige lederen ved Steinerskolen.

Avisa Oslo har ikke fått svar på våre forespørsler hos bydelsoverlegen i Vestre Aker mandag. Hun har svart til NRK at de sliter med å holde kontroll over situasjonen og mener at smitteverntiltakene vi har i dag ikke er gode nok.

– Hvis dette skal fortsette vil vi slite veldig med kapasiteten, sier bydelsoverlege Jorunn Thaulow til NRK.

Hun svarer videre at folk har for mange nærkontakter til at bydelen klarer å følge opp alle tilfeller av mistenkt smitte med omikron.

Skryter av foreldre

Petter Moen synes at alle de involverte har tatt situasjonen veldig bra.

– Det har gått veldig fint. Jeg har ikke opplevd kritiske røster. Alle skjønner denne situasjonen vi er i, sier han.

– Omikron har skapt mye usikkerhet, hvordan synes du at foreldre har tatt nyheten om mulig smitte på skolen?

– Jeg opplever at de er ganske rolige. Man hører om andre skoler som blir stengt og de ulike aktivitetene har fulgt smittevernreglene til punkt og prikke. Dette julemarkedet var også utrolig flinke til å følge reglene med smitteverntiltak og å sende ut varsel på forhånd om å holde seg hjemme når man er syk.