Mandag morgen var preget av flere innstillinger og forsinkelser i Oslo og Akershus. Tirsdag planlegges det for normal drift, men skader på busser kan påvirke enkelte avganger.

Det melder Ruter i en pressemelding mandag ettermiddag.

Væromslaget mandag ga utfordringer for kollektivselskapet, spesielt for busstrafikken. I formiddag har det vært innstillinger på flere ruter, men ved 12.15-tiden meldte Ruter at de fleste ruter var på vei tilbake til normal trafikk.

Nå er altså håpet at tirsdagen skal bli bedre og at man kan kjøre tilnærmet normalt på alle linjer.

Normal drift tar utgangspunkt i det reduserte busstilbudet på de travleste busslinjene som har vedvart i Oslo de siste ukene, og ikke tilbudet som fantes før vær og kulde slo inn.

– Vi har tatt ut noen avganger slik at vi har busser til resten av produksjonen, sier kommunikasjonssjef Cathrine Myhren-Haugen i Ruter til NTB.

Det har vært et noe redusert tilbud på disse busslinjene den siste tiden: 20, 21, 24, 25, 28, 30, 31, 31E, 34, 37, 54, 58, 60, 66, 67, 69, 71, 76, 79, 80E, 81, 81E, 83, 84E og 580.

Ruter har hatt tett dialog med operatørene etter en krevende start på uken, og planlegger for normal drift, opplyser de.

– Sjåførene har gjort en kjempeinnsats på de glatte veiene i dag. Det har vært store utfordringer flere steder i dag på grunn av utfordrende kjøreforhold, men vi har gjenopptatt kjøringen på de fleste rutene nå, sier Myhren-Haugen.

I morgen planlegges det for normal drift, men flere operatører melder om enkelte skader på bussene som følge av de glatte forholdene.

– Det har vært noen trafikkuhell i dag, og skader på bussene kan påvirke enkelte avganger i morgen, forklarer Myhren-Haugen.

Vi sender direkte fra 07.45 mandag morgen.