SISTE: Klokka 19:07 melder politiet:

– Vi har kontroll på en formentlig gjerningsperson. Vedkommende blir tatt med inn i arresten. Jobber fortsatt med å snakke med vitner. Ikke funn av noen øks. Ikke kommet i kontakt med, eller fått melding om, noen skadde, opplyser operasjonsleder Marita Aune.

Oppdateringen skjer etter at politiet drøyt 50 minutter tidligere varslet at de søkte etter en mann som skal ha hatt med seg en øks i et slagsmål mellom flere personer.

Skal ha hatt øksen

Den mistenkte personen skal ha vært på vei bort fra stedet i en trikk, men politiet skal ha fått kontroll på ham inne på sporvognen. Mannen med øksen skal ha blitt fratatt denne av noen andre.

– En person er under kontroll og bekreftet å ha hatt en rolle i dette. På et tidspunkt skal han ha hatt befatning med nevnte øks, uten at vi har funnet den. Han er kjørt i arresten.

Mannen er i 20-årene. Politiet har ikke kontroll på andre som skal ha vært involvert i slagsmålet, og har ikke opplysninger om at noen er skadet.

Tømte trikk for passasjerer

Politiet har vært til stede på trikkestoppet utenfor legevakta i Storgata. Der har en trikk blitt tømt for passasjerer, mens politiet søkte etter gjerningspersonen. 

Like før klokken 18.30 sier operasjonsleder Marita Aune at politiet jobbet med å få kontroll på den mistenkte og å innhente opplysninger fra vitner.

– Vi har flere patruljer i søk og jobber med å innhente vitneopplysninger, sa operasjonslederen til Avisa Oslo mens aksjonen pågikk for fullt.

Politiet fikk beskjed om slagsmålet fra et vitne. I etterkant har de søkt i området med hundepatruljer.

Like før klokken 19 trappet politiet ned innsatsen i området ved trikkestoppet. Men de jobbet fortsatt med søk i områder rundt Storgata. Blant annet Calmeyers gate og Ebbels gate.

Klokka 20 var noen patruljer ute, men ikke lenger noe aktivt søk.

Les også

Ikke bruk det grenseløst pinlige navnet «SoSoPa»