SE HELE LISTA LENGER NED!

Det første døgnet med ny kompensasjonsordning viser at 290 virksomheter i Norge har fått innvilget sine søknader om tilskudd.

Det er allerede tildelt over 60 millioner til næringslivet.

– Full åpenhet gir god innsikt i hvordan regjeringens virkemidler treffer og det hindrer svindel og juks med ordningen, sier direktør Lars Peder Brekk ved Brønnøysundregistrene i en pressemelding.

Mandag 18. januar åpnet den nye kompensasjonsordningen for næringslivet. Ordningen er et viktig tiltak for å hjelpe de mange små og store bedriftene i landet som har fått redusert aktiviteten sin som følge av korona-pandemien. Ordningen forvaltes av Brønnøysundregistrene og det kan i første omgang søkes tilskudd for perioden september – desember.

– Bedrifter som søker og har papirene i orden, vil raskt få innvilget tilskudd. De første virksomhetene har allerede fått penger på konto, sier Lars Peder Brekk.

Stratos Kultur & Event er største mottaker av kompensasjon. Fordelt på to perioder har det mottatt drøyt 3,7 millioner kroner.

Som forventet har serverings- og overnattingsbransjen fått størst andel av tildelingene det første døgnet. På andreplass av antall tildelinger finner vi virksomheter innen bedriftsrådgivning og annen administrativ rådgivning.

Virksomheter i Oslo og Viken fikk flest tildelinger første døgn, etterfulgt av Agder og Vestland. Det kan i første omgang søkes tilskudd for perioden september – desember.