Nå retter Oslos finansbyråd Hallstein Bjercke (V) en innstendig oppfordring til Grünerløkka-mannen (57).

– Betal skatten din til Oslo. Og stå fram så vi får vite hvem du er!

Mandag kunne Avisa Oslo avsløre at «Grünerløkka-mannen» i helgen ble valgt til nestleder i det største kommunepartiet i et tidligere stort politisk parti i en litt over middels stor norsk by. Altså en helt annen by enn der mannen har bodd i over 30 år.

Avisa Oslo har, etter en presseetisk vurdering, besluttet å anonymisere både politikeren, partiet, byen og fylket.

I dag bor Grünerløkka-mannen med kone og barn i leiligheten «Grünerløkka-mannen» kjøpte helt tilbake i 1994.

I Folkeregisteret står det imidlertid at Grünerløkka-mannen er registrert som bosatt på en sentral adresse i byen der han nå er valgt til nestleder i kommunelaget i, i en leilighet eid av nettopp Grünerløkka-mannen.

Les også

Grünerløkka-mann (57) ble valgt til nestleder i et stort partilag i en annen by

Samtidig er både kona og barna, ifølge Folkeregisteret, bosatt i leiligheten på Grünerløkka. Kona kjøpte leiligheten av Grünerløkka-mannen i 2014, og står nå oppført som eneste eier av boligen.

– Jeg oppfordrer denne Grünerløkka-mannen, og alle andre som bor i Oslo uten å være folkeregistrert her, til å bytte folkeregistrert adresse. Da vil skatteinntektene gå til den kommunen de faktisk bor i, til den byen de faktisk bruker. Det vil bety større inntekter som vi igjen kan bruke til å gjøre tjenestene våre bedre.


Finansbyråden fortsetter:

– Når du har bodd i byen i over 30 år er det mildt sagt på tide å begynne betale skatt her. Jeg mistenker at denne Grünerløkka-mannen benytter seg av litt av hvert av kommunens tjenester, som er betalt med andre Oslofolks penger. Det skulle bare mangle at han ble med på spleiselaget.

Hallstein Bjercke snakker rett til «Grünerløkka-mannen:

– Vi vil vite hvem du er! Er du med i Høyre? I Arbeiderpartiet? Eller mitt eget parti, Venstre? Eller et annet parti? Og hvilken litt over middels stor by er det du er blitt valgt til nestleder i kommunelaget i? Vi vet ikke. Dette kan være snakk om mange byer. Derfor vil jeg oppfordre deg til å stå fram offentlig, for å rydde alle mulige misforståelser av veien, sier Bjercke.

Avisa Oslo har også tidligere omtalt Grünerløkka-mannen, sist for nesten ett år siden under tittelen «Grünerløkka-mann (56) stemte for «galimatias» til 50 milliarder kroner på Stortinget».

Avisa Oslo har kontaktet Grünerløkka-mannen om Bjerckes oppfordring til ham i denne saken, og om han ønsker å gi andre kommentarer, men har ikke oppnådd kontakt de siste to dagene.

PS! SISTE!

Også Oslos byrådsleder Eirik Lae Solberg (H) og ordfører Anne Lindboe (H) stiller seg bak Hallstein Bjerckes uttalelser til Avisa Oslo.

Les også

I kampen for skeives rettigheter er Arbeiderpartiet pioneren blant partiene. Det burde Eirik Mosveen vite

Les også

Statens vegvesen er ikke sterke på homo-politikk. Det er åpenbart ikke samferdselsminster Nygård heller

Les også

Litt mindre autoritært tankespinn i monitor nå, vær så snill

Les også

Opposisjonen i bystyret greier ikke å få slått av repeatknappen sin