En mann i slutten av tenårene ble natt til mandag pågrepet og siktet etter at en person ble påkjørt i Inkognitogata ved Solli plass i Oslo søndag kveld.

– Det er en veldig ung siktet som tar det hele veldig tungt, sier siktedes nye forsvarer Trygve Staff til AO mandag kveld.

Han forteller at hans klienten har vært i omfattende avhør mandag, at han har samarbeidet med politiet og gitt en omfattende forklaring.

– Han knytter seg til det faktiske, men erkjenner ikke straffskyld etter siktelsen, sier Staff.

Staff poengterer samtidig at politiet har pålagt dem «nokså stor munnkurv» i saken.

BAKGRUNN:

– Siktede har forklart seg i flere timer i politiavhør i kveld. Han knytter seg til hendelsen, men erkjenner ikke straffeskyld, bekrefter leder Anne Alræk Solem i Etterforskningsseksjonen Drap til AO.

Politiadvokat Ole Kristian Holtsmark har besluttet å fremstille siktede for varetektsfengsling i morgen, opplyser hun.

Kritisk skadd

Litt over klokken 19.00 søndag kveld fikk politiet melding fra helse om at en mann var påkjørt og skadet ved Solli plass. Fornærmede skal være en mann i tenårene.

På stedet ble det funnet en person med alvorlige skader som senere ble beskrevet som kritisk. Han ble fraktet til Ullevål sykehus for medisinsk behandling. Tilstanden skal være stabil.

Bilføreren hadde stukket fra stedet. Det ble satt i gang en omfattende etterforskning, og politiet pågrep natt til mandag en mann i slutten av tenårene. Han er siktet for drapsforsøk.

Politiet mener det kan være flere involverte i hendelsen. Bilen som ble brukt, er funnet ikke langt unna åstedet.

Fornærmede, som skal være en mann i tenårene, nå innlagt på Ullevål sykehus. Tilstanden skal være stabil.

Ber om tips

Politiet etterlyste mandag formiddag vitner som har sett eller vet noe om hendelsen, som ikke allerede har snakket med politiet, om å ta kontakt.

De er spesielt interessert i bilde og video fra stedet.

– Politiet sa i går at en av hypotesene er at det kan være en villet handling. Hendelsesforløpet er fortsatt uklart, men politiet har en formening om en foranledning til hendelsen. Ut ifra dette fremstår hendelsen ikke helt tilfeldig, sa Alræk Solem tidligere mandag.