– Det er en fryktelig tragedie for familien, og de er sterkt preget av dette, sier Christian Lundin til Avisa Oslo.

Han er bistandsadvokat til familien til kvinnen som ble drept på Manglerud mandag.

Det var ektemannen selv som meldte seg for politiet og opplyste om at hans kone var død mandag formiddag. Politiet fikk melding om drapet klokken 11.53, og kort tid etter var det stort politioppbud på stedet.

Politiadvokat Henrik Rådal sier til Avisa Oslo at den drapssiktede mannen møtte selv opp på Manglerud politistasjon.

Kvinnen ble kort tid etter funnet død i parets leilighet på Manglerud. Ektemannen (36) er etter det Avisa Oslo kjenner til, ikke straffedømt fra tidligere.

Den avdøde kvinnen er i midten av 30-årene, og har barn med ektemannen. Barna var ikke tilstede da drapet fant sted.

Anmeldt for familievold i 2011

Tirsdag ble 36-åringen fengslet i fire uker med brev- og besøksforbud.

Rådal sier videre til AO at politiet jobber med å kartlegge historikken mellom paret.

– Vi jobber bredt for å kartlegge hva som har skjedd, og også med tanke på motivet for handlingen. Avdøde har tidligere anmeldt siktede for familievold. Dette skjedde i 2011, men saken ble henlagt og han ble ikke straffet i saken, sier Rådal.

Videre sier Rådal at politiet har tatt beslag i et våpen.

– Kriminalteknisk jobber fremdeles på stedet. De har tatt i beslag i våpen, og det skal nå undersøkes videre om dette knytter seg til drapshendelsen.

Mannen er fremdeles ikke avhørt, men politiadvokaten sier at de har løpende dialog med forsvarer - og at politiet ønsker å avhøre han så raskt som mulig.

– Vi ønsker en rettspsykiatrisk undersøkelse av mannen. Dette gjøres gjerne rutinemessig i denne type saker, sier Rådal.

BAKGRUNN: Kvinne i 30-årene drept på Manglerud – ektemann siktet

Ikke avhørt

Advokat Aase Karine Sigmond, som er oppnevnt som forsvarer til den drapssiktede mannen, sier til AO at mannen har samtykket til fengsling tirsdag.

– Han har ikke tatt stilling til siktelsen ennå. Per nå er han ikke i form til avhør. Han ble først pågrepet, deretter satt i arrest og nå skal han over i fengsel. Etter en såpass dramatisk hendelse er tvilsomt om det blir noe avhør denne uka, sier Sigmond til avisa.

Fungerende leder på drapsseksjonen, Ingebjørg Hansen, sier til Avisa Oslo tirsdag formiddag at av hensyn til etterforskningen, samt at politiet ikke har fått avhørt mannen, ønsker hun ikke å kommentere noe om motiv, foranledning eller selve drapshandlingen.

– Nå venter vi på foreløpig obduksjonsrapport, som muligens kan si oss noe mer om drapstidspunktet, sier Hansen.