Åtte studentsamskipnader måtte tilbakebetale minst 160 millioner kroner til studentene, men de må også betale forsinkelsesrenter på 63 millioner kroner, ifølge Khrono.

Samskipnadene har ikke utbetalt rentene uoppfordret. Det synes Norsk studentorganisasjon (NSO) er ille.

– Vi forventer selvfølgelig at alle disse pengene betales ut, sier NSO-leder Maika Godal Dam.

Samskipnaden SiO i Oslo skylder 32 millioner, ifølge Khronos beregninger.

På spørsmål om hvordan dette kunne skje, svarer kommunikasjonsdirektør i SiO Nina Langeland at de har oppfattet at depositumsordningen har vært i tråd med reglene, men ser nå at det ikke er tilfelle.

– Vi er glad for å ha blitt gjort oppmerksom på dette og derfor avvikler vi depositumsordningen for å sikre at vi har en praksis som er i samsvar med regelverket. Alle som har innbetalt depositum får det tilbakebetalt, sier hun til Avisa Oslo.

Langeland understreker at man etter forsinkelsesrenteloven selv må kreve forsinkelsesrenter, så det er ikke noe som utbetales uoppfordret. De vil imidlertid informere studentene om muligheten til å rette et slikt krav.

– Kan Oslos studenter være sikre på å få tilbake pengene?

– Studentene får tilbake alt de har av innestående depositum. Når det gjelder forsinkelsesrenter er det noe den enkelte må gjøre krav på. Vi vil informere studentene om muligheten til dette. Vi gjør en konkret vurdering av rentekrav og studentene vil få utbetalt det de rettmessig har krav på. Alle henvendelser vi får inn behandles løpende, sier Langeland.

For å få tilbake rentene må Oslo-studenter helt konkret å tilbake rentene sende en melding i kontaktskjemaet til SiOs kundeservice.

Les også

Den dyreste treningskjeden er over dobbelt så dyr. Elisif (29) stortrives hos Oslos billigste