I går var det gallapremiere på den nye James Bond-filmen, og flere kjendiser dukket opp på den røde løperen utenfor Colosseum kino.

Blant gjestene var også den britiske ambassadøren til Norge, Richard Wood.

I videoen øverst i saken kan du se Woods James Bond-stunt, som først ble lagt ut på ambassadens egne Facebook-sider.

Med Bond-musikk i bakgrunnen og innslag av en luksusbil av merket Aston Martin, blir det klart at ambassadøren er storfan av filmene.

– Året jeg ble født ble den femte Bond filmen utgitt, så på en måte kan man si jeg har vokst opp med filmserien, forteller han til Avisa Oslo.

Han fortsetter:

– Jeg husker det var ingenting som var like stas som barn som å stå i kø for å kunne se den siste Bond filmen. I dag er jo James Bond selvfølgelig et kulturelt ikon og nærmest en britisk maskot. James Bond har jo i tillegg en stor tilknytning til Norge – fire av filmene har blitt spilt inn i Norge og flere norske skuespillere har bidratt til serien igjennom tiårene.

– Hvor er bilen i videoen fra?

– Bilen fikk jeg lånt av Insignia som er en norsk leverandør av ikoniske, britiske bilmerker. Modellen, Aston Martin DBS Superleggera, er den bilen James Bond kjører i enkelte scener i den nye filmen «No Time To Die».

I videoen får man også innblikk i den luksuriøse Villa Frognæs på Frogner, ambassadørens residens.

Wood forteller at kinobesøket var svært hyggelig – og etterlengtet.

– Stemningen på premierekvelden var fantastisk og det var tydelig mange hadde gledet seg til å se Daniel Craig i sin siste opptreden som den ikoniske agenten. Denne filmpremieren var det første arrangementet vi matte avbryte på grunn av pandemien.

– Halvannet år senere var det virkelig på tide og veldig hyggelig at vi kan samles på kino igjen.

Bildeserie

Disse kjendisene var på James Bond-premieren