– Det aller viktigste er å vite at det ikke er lov å ta med seg gjenstander som kniv, øks, pistoler og andre farlige gjenstander ut i offentligheten. Sånne effekter i plast kan publikum godt få lov til å legge igjen hjemme, sier operasjonsleder Cathrine Sylju.

Hun anbefaler heller ikke å bruke kostymer som kan forveksles med politiets uniformer eller bruke kostymer som kan skape frykt.

– Dersom man har en kostyme som har en maske, er det viktig å huske på at det er forbudt å være maskert i det offentlige rom.

Rolig kveld

Det er først søndag det er halloween, men flere har startet feiringen lørdag kveld. Sylju informerer om at det har vært lite halloween-oppdrag i kveld.

Hun beskriver typiske halloween-oppdrag som godterityveri, eggkasting på hus, skadeverk, eller oppdrag som går ut på at gjenstander som pistol, øks eller sverd er observert i det offentlige rom.

– Det er kostymeeffekter som publikum ikke forstår er del av kostymet tidlig på kvelden, sier Sylju.

Politiet er klar over at det er mange halloween-arrangementer rundt om i byen, men foreløpig har ikke lørdagen før halloween vært en utfordring.

Normal bemanning

Sylju opplyser om at politiet har en normal bemanning på lørdagskvelden.

– Vi har forebyggende og innsatsbilder ute. Vi er godt dekt opp gjennom hele distriktet, sier operasjonslederen.

– Forventer dere flere halloween-oppdrag utover kvelden?

– I utgangspunktet ikke, men alt kan jo skje.

Bildeserie

Se hva som preget Oslos gater i dag!