Dagen før dagen før dagen og bortsett fra om svoren blir sprø og om man får akkurat det man ønsket seg, er det en ting vi alle lurer på:

Blir det hvit jul?

Vakthavende meteorolog Per Egil Haga er i hvert fall sikker på én ting:

– Det ser ut til å bli kaldt. Rett og slett. Vi får en sirkulasjon ned i atmosfæren som tilfører kalde luftmasser fra nord, og temperaturer som ligger nær ti kuldegrader.

Han legger til:

– Kanskje litt under det også.

Samtidig er det meldt oppholdsvær samt gode muligheter for sol på dagtid. Skikkelig julestemning, der altså.

Men:

– Det som kan skje er at det kan dannes tåkeskyer som vil legge en skygge for solen. Men det er litt vanskelig å si om det skjer, så det blir spennende.

Det store spørsmålet

Og om det blir snø?

– I dag kommer det noe nedbør, men det blir bare noen regndråper i byen samt litt snø i marka. Så blir det oppholdsvær i morgen, når temperaturen vil falle betydning sammenlignet med i dag.

Dermed blir det ikke helt hvit julaften – om du befinner deg i byen. I marka derimot, vil snøen ligge. Men fortvil ikke:

– Det er muligheter for det når vi kommer til første juledag. Det blir sannsynligvis bli på ettermiddagen. For selv om temperaturen vil stige noe denne dagen, holder vi oss på minussida. Da blir det snø selv nede i bysentrum, sier Haga.

– Så det BLIR hvit jul til slutt?

– Da blir det hvit jul, ja, bekrefter Haga.

Advarer

I romjula blir derimot været vekslende, da vi går inn i en ny værperiode. Det vil ifølge Haga svinge fra mellom et par plussgrader og et par minusgrader. Det kan gi nye utfordringer.

– Når vi får en blanding mellom pluss- og minusgrader samt blanding mellom snø og regn, kan det fryse på bakken og bli ishålke, advarer han.

Dermed er det bare å nyte dagene som kommer.

– For julaften og første juledag blir det som tradisjonelt sett blir sett på som ideelt. Kulde og snø!

LES OGSÅ:

Les også

Rolf døde underernært med åtte dype liggesår på sykehjem: – Råtnet bort i levende live

Les også

Thea (14) kan ikke gå, spise eller snakke selv. Da familien ba om mer bistand, fikk de blankt avslag