Inger Lise Hansen og Actis setter opp kunstige motsetninger mot det å nyte en øl og se på en fotballkamp. Jeg mener ikke at øl er en nødvendighet, men noe som kan være et hyggelig tilbud hvis du befinner deg på en fotballkamp på en flott solskinnsdag. Vårt poeng er at Oslos innbyggere skal ha valgfrihet, og det går Høyre til valg på i hovedstaden.

Øl og fotball må ikke henge sammen, på samme måte som wienerpølse med ketchup og sennep på Ullevål ikke er nødvendig, men det er godt. Eller at en kvikk-lunsj stripe på tur i Nordmarka kan være hyggelig når du er halvveis på turen. Hverken øl, pølse eller kvikk-lunsj

er på død og liv nødvendig for noen av disse aktivitetene. Jeg mener personlig at en tur uten kvikk-lunsj er likeså bra, men det er alltid godt å vite at mulighetene er der hvis man mot formodning skulle ombestemme seg.

Det sies at alkohol og idrett ikke hører sammen. Det er en utdatert måte å tenke på. Alkohol er ikke sunt, og gjør deg ikke til en bedre idrettsutøver. Alkohol har heller ingenting å gjøre hos barn og unge som driver med idrett. Norske alkoholregler skal overholdes på stadion og praktiseres strengt. Det er også enkelt å lage egne tribuner hvor det selges alkohol, og andre som er alkoholfrie.

Det drikkes også mye alkohol før kamp, og mange smugler det inn på stadion. Da er det bedre at det skjer under kontrollerte og regulerte former. Forbud fører ofte til uregulerte former helt uten reguleringer og kontroll.

Det finnes mange kulturarenaer hvor det selges alkohol, som passer for alle aldre. Teater, kino, konsert for å nevne noen. Det er lett å lage karikaturer av fotballsupportere, som vi ser på film eller leser om i engelske aviser. Men det er ikke en realitet her i Norge. Jeg vet ikke om Hansen har vært på Kontraskjæret og sett VM eller EM, eller vært på en fotballpub og sett Champions League. Det er gode venner som møtes, ser på og diskuterer fotball med stor entusiasme og muligheten til å kjøpe øl. Det finnes mange alkoholfrie alternativer som også kan velges.

Inger Lise Hansen avslutter innlegget med at vi må finne bedre ting å gå til valg på. Jeg tror hun skjønner at dette ikke er vår viktigste valgkampsak. God eldreomsorg, en bedre skole, større klimakutt, mer sosial boligutbygging og kutt i eiendomsskatten er våre hovedsaker.

Politikk er først og fremst for de store linjene og de alvorlige utfordringene i byen vår. Det betyr likevel ikke at politiske løsninger også kan være de små sakene, de som gir litt mer frihet og små gleder, som en kald øl når du ser favorittlaget ditt spille, eller feiringen over at Lyn rykker oppover i divisjonene.

Les også

Vi kan fint ta en øl i pausen, og se på fotball hele omgangen før og etter ølen vår