Tirsdag morgen klokken 10.00 kan du trolig se røyk fra tunnelen. Bane Nor skal nemlig først sjekke ventilasjonssystemet. Torsdag braker det løs med en større beredskapsøvelse i tunnelen, hvor det også blir røyk og en rekke utrykningskjøretøyer i området.

– Røyken du vil se, er teaterrøyk som ikke er farlig, skriver Bane Nor i en pressemelding.

Åpner i august

Østfoldbanen skal gå gjennom det nye tunnelanlegget fra august. Det er derfor viktig at nødetater og Bane Nor sammen gjennomfører en øvelse dersom det senere skulle oppstå en hendelse i den nye Kongshavntunnelen, som tunnelen skal hete.

Nødetatene skal samtidig gjøre seg kjent med tilførselsveiene i området, slik at de raskest mulig finner frem om det senere oppstår hendelser de skal rykke ut til.

Beredskapsøvelsen skjer i tidsrommet 09–14 torsdag. En rekke utrykningskjøretøyer blir å se i området i forbindelse med øvelsen.

Hendelsen det øves på foregår inne i tunnelanlegget. Bane Nors spesialbygde beredskapstog deltar også, sammen med Oslo Brann- og redningsetat, ambulansetjenesten og politiet.

Beredskapstoget som står plassert i Oslo og som deltar torsdag, har med vann, god plass til evakuerte, ekstra strøm og nødvendig utstyr for redningsinnsats ved alvorlige hendelser.

Ny tunnel

Kongshavntunnelen er den nye tunnelen som er bygget for inngående spor for Østfoldbanen, og den sammenkobles med enda en betongtunnel i området. Tunnelstrekningen vil være på rundt to kilometer.

I desember 2022 skal alle tunneler i området være sammenkoblet og stå klare for tog på Follobanen.