(Nordre Aker Budstikke/Avisa Oslo) Det brenner langs toglinja på flere steder langs Gjøvikbanen, som er stengt. Brannen er ved Slettebråtan, på østsiden av Maridalsvannet.

Det går ingen tog mellom Kjelsås og Sandermosen så lenge brannen pågår.

– Brannen har utvikla seg nordover. Akkurat nå er det ganske vindstille, noe som er gunstig. Vi håper det ikke blåser opp i løpet av kvelden, sier innsatsleder Robert Corell i Oslo brann- og redningsetat rundt klokken 18:40.

Bildeserie

Det brenner i Maridalen: Se bildene her

Det ble meldt om skogbrannen kl. 15:08 torsdag ettermiddag. Tre timer senere har brannvesenet fortsatt ikke kontroll på flammene.

Det er pågående slukking langs Gjøvikbanen, og Corell informerer om at brannen er rundt 400 meter lang langs jernbaneskinnene. Både skogbrannhelikopter, branntog og politidrone bidrar i slukningsarbeidet.

Innsatslederen forteller videre at de burde få kontroll på brannen i løpet av kvelden, men at de regner med å jobbe gjennom hele natten.

– Det er ingen spredningsfare akkurat nå, men det igjen, det kan endre seg fort, sier Corell.

Brannvesenet har tidligere i ettermiddag informert om at skogen er knusktørr og at det derfor er "ekstremt stor spredningsfare".

Brannvesenet har ikke oversikt over hvor stor brannen er.

Klokken 15:08 torsdag ettermiddag fikk nødetatene beskjed om at det brenner flere plasser over en strekning på flere kilometer langs togbanen.

Ifølge Nordre Aker Budstikkes reporter, skal det brenne kraftig fra skogen på østsiden av Maridalsvannet fra minst ett sted og politiet er ute med drone. Det skal lukte brent i Maridalen.

Operasjonsleder i politiet, Gjermund Stokkli, forteller at det ikke er meldt om fare for spredning til bebyggelse.

– Det brenner på begge sider av toglinja, opplyser Nordre Aker Budstikkes journalist på stedet.

Det er mye røyk i området.

– Branntoget er fremme på stedet, sier NABs journalist klokka 16.38.

Ifølge VY settes opp busser og taxier som erstatter togene mellom Oslo S og Nittedal.

– Det er snakk om 200 meter langs jernbanelinja som brenner, og at brannhelikopter fra Torp raskt ble rekvirert, sier Gjermund Stokkli, operasjonsleder i politiet, til AO.

Se bildene fra skogbrannen i samme område i 2021: