Det melder de på Twitter/X.

– Da vi visiterte mannen fant vi en stor kjøkkenkniv på innsiden av jakka hans. Vi jobber med å avklare hva som skjer videre med mannen, melder de.

Det var en vekter på senteret som tok kontakt med politiet. Han ringte kl 13.28, ifølge politiet.

– Vi har ikke opplysninger om at mannen har brukt kniven til å true med, men vekter opplyste at mannen skrek og at han hadde dyttet til andre på senteret, skriver politiets operasjonssentral.

Senere melder politiet at mannen slo seg vrang og sparket og slo etter patruljen, samt spyttet på en annen.

– Spyttet traff uniformen, og ingen tjenestepersoner ble skadet. Mistenkte er nå kjørt til arresten.

Avisa Oslo har vært i kontakt med Securitas på Grorud senter, men vedkommende ønsker ikke å uttale seg. Det ønsker heller ikke Securitas' kommunikasjonsavdeling.

Ledelsen ved Grorud senter svarer ved eiendomssjef Herman Hauge. Han forteller at en vekter på senteret kom i kontakt med mannen som utagerte, etter at mannen hadde vært innom flere butikker på Grorud senter.

– Han er tatt med av politiet, så situasjonen er over. Vi følger opp våre leietakere og går en runde for å passe på at alle har det bra nå.

Selv om hendelsen så klart ikke er ønsket på et kjøpesenter noe sted, er Hauge klar på at det er lite man kan gjøre preventivt.

– På et kjøpesenter er det mange som oppholder seg. Fra tid til annen får man dessverre noen uønskede hendelser. Det kan skje i Oslo som hvor som helst ellers. Det ligger litt i sakens natur, det er mange som besøker oss, og noen ganger kommer det personer inn som ikke burde være der.

Les også

Legendarisk butikk har holdt på siden 1904 – nå slår de alle rekorder