Innsatsleder på stedet, Anders Rønning, kunne opplyse at politiet klokken 18.34 fikk melding i nabolaget om skudd.

– Det skal ha blitt avfyrt skudd fra én person mot en annen person, og den personen det ble skutt mot, har mest sannsynlig dratt videre i en bil i ukjent retning. Det er ukjent om vedkommende er skadd, men det er ingenting på stedet nå som tilsier at personen skal være det, sier han.

Mandag morgen sier krimleder Morten Kalhagen ved krimvakten til AO at ingen er mistenkt eller pågrepet i saken.

Politihelikopter

– Vi er med mange patruljer og politihelikopter i området Sinsen etter at det er avfyrt flere skudd fra et skytevåpen i forbindelse med en konfrontasjon mellom to personer. Vi søker både etter mistenkte og fornærmede. Uvisst om noen er skadet, meldte operasjonssentralen på X klokken 19.

Vet du noe om hendelsen? Tips oss her.

Trolig ikke fare for allmennheten

– Ut fra vitnebeskrivelser har vi ikke grunn til å tro at det er noen fare for allmenheten. Det skal ikke være snakk om at det er skutt mot tilfeldige personer, sa operasjonsleder Gjermund Stokkli ved 19.30-tiden til Nettavisen.

Da avisen snakket med Stokkli, jobbet politiet fortsatt med å finne den nøyaktige lokasjonen for stedet der skuddene ble avfyrt.

– Vi har vitnebeskrivelser av begge involverte, men har ingen konkrete navn på blokka. Vi vet heller ikke om fornærmede er truffet, sier Stokkli.

Fornærmede skal ha flyktet i en bil

Bilen han skal ha dratt i skal være en «mørk, liten, kantete bil».

– Vi har gode bilder av den ene parten, og driver videre aktivt søk der. Når der gjelder fornærmede som mest sannsynlig har dratt i bil, har vi ikke så mye mer å gå på. Vi vil veldig gjerne komme i kontakt med vedkommende, mest for å finne ut av om vedkommende er skadd, sier innsatslederen.

Naboer har sett mistenkelig adferd

Innsatsleder forteller at naboer skal ha stusset over adferd i området de siste dagene:

– Naboene sier at de har sett mistenkelig adferd her de siste dagene, som vi selvfølgelig synes er interessant, og tar oss med videre i etterforskningen. De har sett personer og kjøretøy som de har stusset over og synes har vært mistenkelig at er i området, forteller han.

Rønning forteller også at flere naboer skal ha hørt skuddene, mens noen skal ha sett hendelsen.

– Det er noen fotgjengere som så begge partene og selve hendelsen, informerer han.

– De forteller at det fremstår som at det har vært en samtale i forkant og at den ene trekker våpen mot den andre som da flykter fra stedet i bil, mens den andre flykter til fots, legger han til.

– Vi ønsker tips i vår tipsportal, om folk har sett noe, sier krimleder Morten Kalhagen. Det er ingen indikasjoner på at de to skyteepisodene søndag henger sammen, sier han.

HAR DU FÅTT MED DEG DISSE?

Les også

De får ofte den første telefonen fra politiet når noe har skjedd. Nå varsler de dramatisk trend

Les også

Uføretrygdede Jan Ove fikk sjokkbeskjeden – må klare seg med 7000 kroner mindre i måneden

Les også

Før jul strekker køen seg rundt kvartalet. Dette er butikken med rykte på seg for å ha byens beste