VÅLERENGA-SOGNDAL 1–1

(NA): Vålerenga fikk en skuffende start på Obos-ligatilværelsen hjemme mot Sogndal med kun ett poeng. Oslo-klubben dominerte spillet i store perioder på egen hjemmebane, men gjestene fra Sogndal sjokkerte etter 37 minutter da de tok ledelsen ved Erik Flataker.

Etter hvilen utlignet Daniel Håkans for Vålerenga.

Sogndal tok ledelsen etter at en stygg feilpasning fra Håkans endte i en kontring ved unggutten Edmund Baidoo som stormet i angrep. Han fant Flataker med en presis pasning. Spissen gjorde ingen feil og banket ballen i nettet til en sjokkledelse for bortelaget.

– Sjokket er stort for Vålerenga, sier TV 2s ekspert Yaw Amankwah under kanalens FotballXtra-sending.

– Det er fortvilende

– Vi er nødt til å konsentrere oss om at vi skal bli litt bedre som lag og litt bedre i kulturen vår. Vi må tenke prestasjon og må se på hva som var bra og hva som ikke var bra i dag, sier VIF-trener Geir Bakke til Nettavisen etter kampen.

– Hvis vi begynner å snakke om hvordan dette skal se ut etter 30 kamper allerede nå. Da er vi utslitt i løpet av april, sier han videre.

Han var fornøyd med mye av spillet han fikk se av eget lag, men også mindre fornøyd med sluttproduktet laget hans leverte.

– Det er fortvilende selvfølgelig, sier Bakke og påpeker at det også handler om handlingsvalgene til egne spillere som gjorde at de ikke lykkes godt nok.

– Jeg synes selv vi har hatt fremgang på det offensive spillet vårt fra i fjor, det synes jeg, sier han til tross for at det kun ble ett poeng i mandagens premiere.

Dere ser alt av OBOS-ligaen, samt en rekke kamper fra Eliteserien hos Avisa Oslo på Direktesport.

Vålerenga hadde et par store sjanser før hvilen, men Bakkes mannskap fikk ikke uttelling.

– Vi har ballen mye, men vi bruker for mange touch. Da skjer det som ofte skjer og de kontrer inn en scoring. Vi har ikke vært gode nok selv og det er vi fullstendig klar over, sa en tydelig misfornøyd VIF-trener i pausen.

Utligning etter pause

Like etter pause ropte Vålerenga på rødt kort til Per-Egil Flo etter at han felte Håkans på vei gjennom. Dommeren valgte imidlertid å nøye seg med å vise det gule kortet. Håkans fikk nok en stor sjanse kort tid senere, men lobben alene mot keeper gikk rett i klypene til keeper Lars Jendal.

Drøye 20 minutter før slutt utlignet Håkans med en avslutning fra kort hold.

VIF presset gjestene langt tilbake i banen etter utligningen. Vegar Eggen Hedenstad fikk en gigantisk sjanse som Jendal så vidt fikk slått til corner.

På overtid fikk innbytter Ola Kamara en stor sjanse, men også han ble stoppet av gjestenes keeper.

Vålerenga tok 2. påskedag fatt på sin nye tilværelse i Obos-ligaen etter at de rykket ned fra Eliteserien forrige sesong.