– Fornærmede er ikke alvorlig skadd. Han er ikke avhørt, men har vært i samtale med politiet, sier Thomas Pedersen Enger, krimleder i Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Mandag kveld i 21-tiden ble en 18 år gammel mann skutt i overkroppen utenfor Lia barnehage på Holmlia. Mannens skader er mindre alvorlige enn først antatt.

– Vedkommende er utenfor livsfare. Vi hadde lege på stedet ganske fort. Saken er kodet som forsøk på drap, men det er ingen pågrepne eller mistenkte per nå, sier politiadvokat Benedicte Malling ved Manglerud politistasjon til Avisa Oslo

– Satt inn betydelige ressurser

Politiet gjennomførte avhør av fem til seks personer på stedet mandag. Det ble gjort tekniske beslag, men det ble ikke funnet våpen. Politiet jobber nå med å kartlegge hendelsesforløpet.

– Det er satt inn betydelige ressurser i saken og vi jobber med å avhøre vitner. Vi har også pågående rundspørringer i området.

Politiet har beslaglagt gjenstander fra stedet, men vil ikke gå ut med hva slags gjenstander det er snakk om.

Det ble søkt i store områder på Søndre Nordstrand mandag kveld. Politiets helikopter tok av fra beredskapssenteret på Taraldrud klokka 19:25 og var ferdig med søket klokka 20:22 samme kveld.

Vil ha tips

Malling sier det er for tidlig å gå ut med bakenforliggende årsaker til hendelsen eller om skytingen var tilknyttet gjenger eller organisert kriminalitet

– Vi jobber med å kartlegge det, men ut over det har vi ikke noe mer informasjon. Jeg ser likevel ikke noen grunn til å gå ut med at beboere i området bør være bekymret.

Politiet vil gjerne ha tips fra vitner i saken. Politiadvokaten oppfordrer publikum til å dele informasjon med politiet på deres nettsider.

Ingen er foreløpig pågrepet i saken. Politiet vet heller ikke hvor mange de leter etter.