Onsdag kveld var det rundt 1500 mennesker i VM-teltet på Yougnstorget for å se den historiske semifinalen mellom Marokko og Frankrike. Det var aller første gang et afrikansk land spilte semifinale i VM.

Etter kampen, som Frankrike vant 2-0, brøt det ut slagsmål i teltet. Inne i teltet ble det avfyrt røde røykbomber. Ute på Youngstorget har det vært blussing.

– Det har vært meldinger om slagsmål, men det ble nok oppløst rimelig fort. Teltet åpnet, TV-en ble skrudd av og lyset kom på. Det er heller ikke så mye folk lenger, ser jeg av dronebildene, sier operasjonsleder Rune Hekkelstrand til Avisa Oslo.

De vil bli værende på torget framover, sammen med ambulansepersonell og brannvesen. Ingen personer er blitt behandlet av ambulansepersonell.

– Det løser seg opp fordi det er kaldt. Det har roet seg betydelig, og situasjonen er under kontroll.

– Svært uheldig

Innsatsleder Monica Engebretsen sier at politiet fikk melding rett før kampslutt om kasteskyts, tumulter og blussing.

– Det er svært uheldig. Folk har ønsket å se fotball og glede seg over det, men det er noen uromomenter som ødelegger for samtlige, sier hun til Avisa Oslo.

Noen personer har fått flasker i hodet, men det er ikke snakk om store skader. Ingen er heller innbrakt av politiet.

– At de fyrer opp bluss der inne er svært uheldig. Det er ikke bra, sier hun.

Det var Dagbladet som først meldte om slagsmålet.

Underveis i kampen var det bedre stemning.

– Stemninga er på toppnivå. Dette betyr mye. Det er historisk at noen fra Afrika er kommet så langt. Veldig stort for oss. Det er gått 72 minutter, og viser seg at Marokko er bedre. Frankrike hadde flaks de første fire minuttene. Vi marokkanere har alltid troa på at Marokko skal vinne. Dette betyr mer enn en semifinale, sa Azzedine Souleymane til Avisa Oslo underveis i kampen.

Se flere bilder under

Vi oppdaterer saken.