På Twitter skriver politiet at det i forbindelse med et arrangement i hallen har dukket opp en gruppering som ønsker å sabotere arrangementet.

– Det var totalt 15–20 personer som forsøkte å sabotere arrangementet eller feiringen, sier operasjonsleder Alexander Østerhaug.

Forsøkte å ta seg inn i hallen

Slagsmålet skjer i forbindelse med feiring av den eritreiske nasjonaldagen. Politiet var kjent med arrangementet på forhånd. Det var søkt og de har fått det godkjent, sier Østerhaug.

– Det dukket opp en gruppe regimekritikere som ønsket å stanse arrangementet og feiringen. De forsøkte å ta seg inn i hallen for å sabotere. I den forbindelsen brøt det ut et slagsmål mellom partene, forklarer han.

Østerhaug sier politiet nå har kontroll på situasjonen.

– Vi fikk informasjon om at dette var noe vi kunne forvente på forhånd, og hadde akkurat kommet fram til stedet.

Fire personer bortvist

Politiet skal være til stede utover kvelden for å sørge for ro og orden.

– Per nå ingen pågrepet, men vi har bortvist fire personer fra stedet.

– Ingen personer skal være alvorlig skadet.

Grupperingen som møtte opp har forlatt stedet.

Undertrykkende regime

Eritrea beskrives av menneskerettighetsorganisasjoner som et av verdens mest undertrykkende regimer.

I 2019 skrev Vårt Land at Eritrea er blant landene som har flest flyktninger bosatt i Norge. Totalt telte gruppen da rundt 22.000 personer.

De som stikker av fra nasjonen flykter særlig fra den nasjonale samfunnstjenesten som holder menn og kvinner i et jerngrep.

– Og fra regimet som omtales som et «diktatur»; blant annet av pressefrihetsorganisasjonen Reporters Without Borders, som bruker ordene «et diktatur der media ikke har noen rettigheter», skriver Vårt Land.