Regnbueparade, glitter, fest, debatter og feiring av kjærligheten – Pride er for mange et stort høydepunkt. Å stå tett i gatene og klemme hverandre i paraden kan vi nok se langt etter også i år, men Oslo Pride planlegger å ha fysiske arrangement i tillegg til de digitale.

Fra 18. til 27. juni skal Pride avholde Pride Park, Pride House og Pride-parade. Det melder arrangøren i en pressemelding fredag.

Ikke tradisjonell parade

– Etter en lang periode der mange av oss har kjent på isolasjon og ensomhet blir Oslo Pride et desto viktigere samlingspunkt. Bli med oss og feir samhold, mangfold og kjærlighet i juni, oppfordrer fagsjef for kommunikasjon, Tone Simonnes, i meldingen.

Det er organisasjonen Fri som er arrangør av Oslo Pride. De melder at den tradisjonelle Pride-paraden ikke kan gjennomføres som normalt grunnet smittevernhensyn.

Hvordan det blir, ønsker arrangøren foreløpig ikke å si noe om. De skriver i meldingen at «nærmere detaljer om hvilken form paraden gjennomføres offentliggjøres på et senere tidspunkt.»

De lover likevel en parade som blir synlig i bybildet.

Ulike scenarioer

Fri opplyser at de har en plan for tre ulike scenarioer med tanke på hvor strenge restriksjonene er i byen:

Ved tilnærmet fullstendig gjenåpning av samfunnet:

Vil vi kunne ta imot et større antall publikum på samtlige av våre arenaer. Vil vi kunne fjerne soneinndelingene i Pride Park, eller utvide antallet personer innenfor hver sone.

Ved delvis gjenåpning av samfunnet:

Vil vi dele inn Pride Park i fysiske avgrensede soner med maks antall personer i henhold til myndighetenes føringer i hver sone. Vil vi operere med et maks antall personer på Pride House med nøye oppmålte plasser.

Ved strenge restriksjoner / lockdown:

Vil det digitale programmet forene Pride House, Pride Park og paraden på www.oslopride.no. Pride Park vil strømme innhold fra scenene, men uten fysisk publikum til stede. Pride House vil strømme sitt program fra Youngs, men uten fysisk publikum til stede. Paraden vil bli markert på alle våre flater.

Det fullstendige programmet for festivalen slippes 1. juni 2021 på www.oslopride.no.