Russetiden i Oslo avsluttes vanligvis 17. mai. Men i år starter den på nasjonaldagen.

Sivert Wahlgren Leirbakk er president i Russens hovedstyre i Oslo. Han forteller at den nye datoen ble vedtatt på en avstemning i går, lørdag 6. mars.

– Det var Russens hovedstyre i samråd med russepresidentene i Oslo som stemte over forslaget, og det ble en enstemmig beslutning, forteller han til Avisa Oslo.

– Vi håper at dette er en dato folk vil være fornøyd med.

Kan utsettes igjen

Bakgrunnen for utsettelsen var en offisiell anmodning fra Oslo politidistrikt om at russetiden skal utsettes. Det samme har statsministeren anbefalt, forteller Leirbakk.

– Vi vil jo ha en normal russetid, men det lar seg ikke gjøre i april-mai. Vi håper at fra 17. mai så vil smitteverntiltakene åpne opp for større fester og for rulling. Hvis det ikke skjer, så vil vi utsette ytterligere.

Saken fortsetter under bildet.

Setter dåpsdato selv

Russetiden i Oslo blir dermed, om alt går som planlagt, fra 17. mai til 18. juni, som er datoen for vitnemålsutdelingen.

For selve dåpsdagen, får skolene bestemme selv:

– Vi har gitt skolepresidentene lov til å sette dato for dåpen selv, da smittesituasjonen er ulik for de ulike skolene.

Hvorvidt den nye datoen blir en permanent løsning, gjenstår å se, ifølge russepresidenten.

– Vi fikk en oppfordring fra fjorårets kull om å utsette permanent, men det er ikke en avgjørelse vi kan ta alene, det må skje over flere år. Kanskje vi kan anbefale det til neste års kull.