Vi oppdaterer saken.

– Alle nødetater er på vei til brann i tomannsbolig i Slyngveien. Det skal komme mye sort røyk fra stedet, skrev politiet klokka 16.40 søndag ettermiddag på Twitter.

Ti minutter senere meldte brannvesenet at brannen er slukket.

Ifølge politiet brant det kraftig i kjelleren i tomannsboligen, og operasjonsleder Gjermund Stokkli bekrefter overfor AO at brannen skal ha startet i vaskerommet.

Seks personer evakuerte seg selv, og to personer skal ha fått i seg røyk, sier Stokkli til Avisa Oslo. Disse sjekkes av ambulanse.

Nærmere halv seks sier Stokkli til AO at én person er sendt til legevakta for sjekk etter å ha pustet inn røyk.

– Var på stedet før brannen fikk utvikle seg

Til Akersposten sa innsatsleder i politiet på stedet, Eskil Knag, at alle personene evakuerte seg selv.

Vaskerommet der brannen startet skal ha materielle skader etter brannen, og kjelleren skal også ha røykskader.

– At vi fikk tidlig varsling ga oss gode forutsetninger. Vi var på stedet før brannen fikk utvikle seg, sa Knag til Akersposten.

Klokka 17.15 forteller vaktkommandør i brannvesenet til AO at de fremdeles er på stedet med en bil for å lufte ut, og for å sørge for at temperaturen ikke stiger igjen.


Må finne seg et annet sted å bo i natt

– Jeg tror ikke det helt har gått opp for meg ennå, sier beboer Kathleen Skarbøvig til Akersposten.

Avisen skriver at Skarbøvig var i andre etasje da brannen startet, og trodde først det var en nabo som grillet da hun kjente røyklukten. Etter hvert skjønte hun at det var snakk om en brann i vaskerommet i kjelleren:

– Mannen min prøvde først å slukke, men måtte bare rygge ut igjen. Naboer hadde da varslet brannvesenet, sier Skarbøvig.

På grunn av brann- og røykskader, må beboerne i tomannsboligen finne seg et annet sted å sove i natt, skriver Akersposten.