– Jeg nyter det, og det gir julestemning, sier Knut, som Avisa Oslo treffer i Karl Johans gate tirsdag kveld. Han synes snøværet passer bra, spesielt siden han ikke er avhengig av bil eller lang reisevei.

– Det var på tide?

– Ja, det var på tide. Det har vært så mye snakk om hvordna klimaet er, så det er hyggelig at vi kan få litt snø og gammel, tradisjonell, norsk vinterstemning. Jeg skal ut og feire og kose meg. Jeg går mye på ski, sier Knut til Avisa Oslo.

For tirsdag kveld legger det seg et hvitt teppe over Oslo. Også i sentrumsgatene, hvor det sjelden er mye snø i lange perioder.

Se en haug med snøbilder fra sentrumsgatene lenger ned i saken!

I lyspassasjen i Spikersuppa møter AO Trine Hommelsgård, som er turist i egen by. På Vegårshei i Agder, hvor hun bor nå, kan det komme opp mot to meter snø. Det gjør det ikke i Oslo sentrum.

– Det er jo jul. Jeg er født og oppvokst her, men bor ikke her. Jeg er turist i egen by, men synes det er fint. Men det er et helsikes kaos på veiene. Jeg har kjørt buss i dag, beskriver hun.

Snøen blir i hvert fall liggende ut uka, er vakthavende meteorolog Siri Wibergs antagelse.

– Nå skal det snø utover natta. Det er velidg lite i prognosene, kanskje én millimeter snø. Snøen er fluffy fordi det er så kaldt. Det vil holde på utover natten, og gir seg nok aller sist i Østfold i morgen formiddag på vei østover, sier hun til Avisa Oslo.

Wiberg legger til:

– Snøen blir liggende i kaldluften ut denne uka her, men jeg er spent på hva som skjer i starten av neste uke. Det er nedbør og mildere luft på vei.