Oppdatering 02.10: Politiet opplyser at de har søkt etter gjerningsmannen – uten resultat – i nærområdet. De har likevel spor og en beskrivelse de følger opp utover natten. De er nå ferdige på stedet.

Ranet skjedde på Ensjø Bingo ved midnatt natt til fredag, og det skal ha blitt truet med våpen. Ingen er fysisk skadd i ranet, opplyser politiet.

– Vi var raskt fremme på stedet, etter at ansatte hadde varslet oss. Det har vært en mann som har truet med våpen, og har fått med seg et ransutbytte, sier operasjonsleder Eirik Sannes til Avisa Oslo.

– Hvilket våpen er det snakk om?

– Det skal ha blitt truet med en pistollignende gjenstand og et kontantbeløp er fraranet stedet.

Løp mot sentrum

Politiet søker natt til fredag aktivt i området med et «godt antall patruljer». De søker blant annet med helikopter.

– Vi har et høyt trykk på søket, og har beskrivelse av gjerningsmannen.

Politiet mener gjerningsmannen har løpt fra stedet, og mot området Kampen/Jordal – altså i retning sentrum.

– Det er det området vi nå konsentrerer oss inn på, sier innsatsleder Tore Barstad.

– Er dette en person som er til fare for andre?

– Det er nesten helt umulig å si. Han har åpenbart hatt et formål, som han for så vidt har oppnådd. Jeg tror ikke han vil gå på hvermannsen. Han er nok mer redd for oss, sier Barstad.

– Våpen i ansiktet er ikke hyggelig

Under ranet var det en del andre enn personalet i lokalet.

– De ble selvfølgelig opprørt og skremt av hendelsen. Noen løp fra stedet, mens andre har vi fått pratet med, sier Barstad.

– Det er helt åpenbart at det har vært en voldsom påkjenning for dem som ble truet med dette våpenet. Derfor har vi også tilkalt legevakta for å ta seg av dem som har behov for det. Det å få et våpen i ansiktet er ikke hyggelig for noen, sier han videre.