«Til jentene som klarte ved et uhell å kræsje bilen sin lørdag 02.06.22 på Mortensrud E6», het innsamlingsaksjonen før den ble slettet.

Det var lørdag at bilen med de to kvinnene kjørte inn i en bil på E6 der blant andre Sian-leder Lars Thorsen satt. Kvinnen som kjørte bilen, er siktet for grov kroppsskade, mens kvinnen som satt i passasjersetet, er siktet for medvirkning til dette.

Ifølge eieren av bilen var handlingen et forsøk på selvforsvar som følge av at Sian skal ha brent koraner utenfor Oslo politihus og moskeen på Mortensrud lørdag ettermiddag.

SISTE: Politiet vil løslate kvinnene som er siktet for å ha kjørt på Sian-lederens bil

Etter hendelsen ble det opprettet en innsamlingsaksjon på Spleis ved navn «Til jentene som klarte ved et uhell å kræsje bilen sin lørdag 02.06.22 på Mortensrud E6».

Nå er den aktuelle spleisen stengt, bekrefter daglig leder Bjørn Kjetil Hellestræ i Spleis til Avisa Oslo.

– Denne spleisen ble opprettet natt til søndag, og ble pauset rutinemessig søndag ettermiddag, slik at vi kunne ta en grundig vurdering av den, skriver Hellestræ i en e-post.

Han sier at de senere besluttet å stenge spleisen.

– Grunnen til dette er at vi opplever at formålet med spleisen er å dekke økonomiske utgifter knyttet til en straffbar handling, noe som strider mot Spleis’ vilkår.

Alle pengene som kom inn på spleisen, har blitt refundert til giverne, opplyser Hellestræ.