– Det er viktig å møte opp her i dag for å vise hvor mange vi er, og hvor viktig mange av de sakene vi går bak i toget er, som likelønn og abortrettigheter. Det er så mange mennesker her, jeg synes det ser veldig bra ut.

Det sier Margit Martinsen (22) til Avisa Oslo. Hun var en av de rundt 5.000 kvinnetog-deltakerne som fylte Youngstorget fredag ettermiddag.


Arbeidet med Regjeringskvartalet gjorde at det tidvis var lang kø inn til selve torget fredag kveld.

Og langs nabogatene sto det også tett av folk. Blant dem var Helene Hermansen.

– Det har vært mange drap på kvinner i det siste. Det er viktig å stå opp mot det, sier Hermansen, som var på markeringen sammen med Helene Landrø og Karen Kielskar.


Politiets operasjonsleder Sven Martin Ege sier at rundt 5.000 mennesker var til stede på torget fredag kveld.

– Det er tilsig hele tiden. Det går stille og rolig for seg, og etter planen. Vi har tilstrekkelig mannskap, så vi har bra med folk, sier Ege til Avisa Oslo.


Kvinnetoget i Oslo begynte 18.30. Komiteen har invitert flere talere, blant andre politiker Abid Raja (V) og leder Ingunn Gjerstad i LO i Oslo. Mange av årets paroler handler om vold mot kvinner.

– Vi kvinner må hjelpe hverandre i en vanskelig hverdag. Vi må slåss sammen – ikke for mannens ære, men for vår egen frihet, sa forfatter Abida Raja under arrangementet.