Ring 1-tunnelene skal rehabiliteres og sikres, og det vil være ulemper i anleggsperioden. Dette er ulemper vi forsøker å redusere, så langt som mulig. Men det er ikke til å unngå at anleggsarbeidet vil påvirke bymiljøet i Pilestredet opp til St. Olavs gate. Vi skal imidlertid etablere en gangbru over anleggsområdet slik at publikum kan passere i Universitetsgata.

Delta i OsloDebatten

Har du en mening om denne saken, eller et annet tema? Send inn ditt debattinnlegg her

Oslo-folk har mange meninger om byen sin, og Avisa Oslo ønsker å publisere flere personlige og originale innlegg som beriker samfunnsdebatten.

Vi har møtt Tullinsamarbeidet med representanter fra Mad Arkitekter, Entra eiendom og Arne Svingen, representant for beboere nord for Ring 1 og andre interesserte over tid. Vi har gitt begrunnede svar på Tullinsamarbeidets forslag. Vi kan ikke hindre Tullinsamarbeidet og Øystein Aurlien å ha sin oppfatning av møtene vi har hatt, men vi mener dialogen har vært nyttig og gitt resultater - til tross for at vi ikke klarer å møte kravet om kryssing på gateplan som eneste kryssing.

Prosjektet har jobbet med innspill fra Tullinsamarbeidet om kryssingen av Pilestredet via Universitetsgata. Det handler om anleggsgjerder, utsmykking og belysning av fortausareal. Det har vært dialog, og Statens vegvesen har vært tydelige på hva vi kan imøtekomme.

Les også

Nabolaget er ikke ofret en tanke. Dette er en dårlig løsning

Kryssing på gateplan lar seg ikke gjøre

Prosjektet klarer ikke å imøtekomme et krav til kryssing av Pilestredet via Universitetsgata på gateplan som eneste alternativ. Kryssingen har vært tema på alle møtene med Tullinsamarbeidet.

Kryssing på gateplan gjennom et anleggsområde lar seg ikke gjøre. Dette av hensyn til sikkerhet for tredjepart og krav til Helse, miljø og sikkerhet på anleggsplass. Men vi ser på muligheter og løsninger for å kunne tilby gateplankryssing i ferier og helger. Og om mulig andre perioder, der anlegget tillater det.

Vi imøtekommer innspill fra næringsdrivende i Pilestredet og Tullinsamarbeidet om at anleggsgjerder i treverk er å foretrekke, og at disse kan pyntes/utsmykkes og lyssettes med effektbelysning, i tillegg til belysning som skal dekke krav til sikt i mørket.

Les flere kommentarer, debattinnlegg og Oslo-historier på Avisa Oslos debattside Oslodebatten

Les også

Staten er en gjest i Oslo. Gjester ramponerer ikke interiøret

Les også

Bussene vi har nå, skal vi ha lenge. Og de spinner på våt asfalt

Les også

Hvorfor var det bare Emilie som ville hjelpe Sandra?

Les også

Det er for stille i Akersgata. Det er for stille i Bjørvika. Det er for stille på LinkedIn