– Etter operasjonen på Martina Hansens Hospital inntraff en komplikasjon som førte til en livstruende blodpropp i hele venstre bein og opp i magen, sier lege Erik Rosenlund i Vålerenga Fotball Elite i en pressemelding.

Vålerengas kaptein måtte opereres for prolaps i ryggen like før jul og skulle i gang med opptrening. Nå må Strandberg gå på medisiner resten av livet, heter det i pressemeldingen.

– Vålerenga mister sin kaptein og bærebjelke, men det aller viktigste er at det ikke gikk enda verre med Stefan. Hans attitude og smartness som spiller, vil gjøre han til en god trener på sikt, sier sportssjef Joacim Jonsson.

Glad for å være i live.

Strandberg startet i Vålerenga i 2009 og debuterte på landslaget i 2013, der han har 36 landskamper under beltet.

Etter å ha spilt for flere klubber i Europa, returnerte han til Vålerenga sommeren 2022.

– Dette er naturlig nok en livskrise for meg. Jeg har spilt fotball hver dag siden jeg lærte meg å gå, og var absolutt ikke klar for å gi meg. Nå er alt tatt ifra meg.

Livet ble snudd på hodet

Kapteinen hadde han kontrakt med Vålerenga fram til 2024, men slik ble det ikke.

– Fotballkarrieren er over. Jeg var klar for å kjempe for Vålerenga og landslaget, og dette er et stort sjokk. Akkurat nå er jeg bare glad for å være i live, men trenger tid på å la alt synke inn, sier Strandberg.

–I løpet av kort tid ble livet mitt snudd opp ned, men jeg har gode støttespillere og ønsker en rolle i fotballen også i framtida. Den nærmeste tiden handler om å bearbeide det som har skjedd, og bruke perioden fremover med mine nærmeste, sier han.

Strandberg ble far til sitt først barn i oktober.