Etter smitte på så godt som alle trinn måtte Vestli skole stenge ned i dag. Alle elever og ansatte ble sendt hjem i karantene.

– Det var veldig trist. Barna startet på nye skole på mandag og de hadde gledet seg sånn. De har holdt seg kun til egen klasse og har ikke fått se hele skolen engang, sier leder FAU-leder Nasim Khaliq på Vestli skole.

Sønn på skolen

Hun fikk beskjed torsdag klokken 14 om at det var påvist smitte på flere trinn. Alle barn og barn på AKS ble sendt hjem.

To timer etterpå kom beskjeden om at det var det muterte viruset. Dermed må alle familier i karantene inntil elevene har fått sjekket seg.

Khaliq har selv en sønn på skolen. Han har allerede testet seg for viruset og familien regner med beskjed i morgen. Hvis testen er negativ kan de andre i familien gå ut som vanlig. Men elevene må bli hjemme uansett og ta en ny test etter syv dager.

– Det er jo veldig kjedelig at så mange som blir påvirket nå. Det er kjedelig for barna og kjedelig for ledelsen. Skolen har vært veldig flink, men det er ikke kontroll på det viruset uansett hvor flink man er, sier hun.

Lei og slitne

Hun sier det er blandede meninger i FAU om hvorvidt det nå må være slik at skolen bør stenge helt.

– Barna bør ha mulighet til å gå på skole. De er lei og slitne å være hjemme. Det har gått ett år hvor de ikke har kunnet leke fritt med alle. For barnas del håper jeg skolen kan åpne igjen. Men vi må jo bare forholde oss til det som skolen og bydelsoverlegen bestemmer.

– Er du bekymret?

– For egen del er jeg ikke bekymret. Man kan bli smittet, men vi prøver å være veldig flinke. Vi prøver å gjøre vårt beste sammen. Det er ikke så mye mer enn det vi kan gjøre, sier Khaliq.