Pågripelsen skjedde uten dramatikk langs Østmarkveien på Østensjø, like ved Ulsrudvannet, cirka klokken 10.30 onsdag formiddag. Det melder Oslo politidistrikt i en pressemelding.

53 år gamle Stig Millehaugen har vært etterlyst etter at unnlot å returnere fra permisjon i Trondheim fengsel onsdag i forrige uke. Samme dag fløy han fra Værnes til Oslo lufthavn, før han deretter tok seg inn til sentrum.

– Det skjedde i skogen i Østmarka, i nærheten av Østmarksetra. Han ble påtruffet av en politipatrulje, og pågripelsen skjedde uten dramatikk. Han var samarbeidsvillig, sliten og medtatt, og har trolig vært i skogen i flere dager og var nok litt sliten av den grunn, sier operasjonsleder Tor Gulbrandsen til NRK.

– Fullt av politi i hele skogen

Daglig leder på Østmarksetra, Jan Engblom, forteller at politiet har holdt på i området i over ett døgn:

– De var her oppe tidlig på dagen i går og utover ettermiddagen, kvelden og i natt. De har holdt på hele området rundt her. Det var fullt av politi i hele skogen. Det var ganske mange som var rundt her, sier Engblom til Avisa Oslo.

Jan har drevet markastua i over 40 år: – Ikke opplevd noe lignende

I løpet av uken Millehaugen har vært på rømmen, har politiet frigitt flere bilder av ham – først fra Værnes lufthavn i Trondheim, deretter Oslo S og sist fra T-banestasjonen på Helsfyr.

Politiadvokat Børge Enoksen opplyser på en pressekonferanse onsdag ettermiddag at det til slutt var tips fra publikum som førte til pågripelsen av Millehaugen.

Lettet over pågripelsen

Millehaugen har sittet i fengsel hele sitt voksne liv, for blant annet biltyverier, innbrudd og væpnet ran. I 1992 skjøt og drepte han en fengselsbetjent i Sarpsborg fengsel i forbindelse med at han rømte.

Millehaugen soner nå en dom på 21 års forvaring for drapet på Young Guns-profilen Mohammed «Jeddi» Javed i 2009.

Javed ble skutt i hodet mens han satt i bilen sin på Haugerud, før kjøretøyet ble påtent. Ifølge domstolen ble drapet begått på bestilling fra et sentralt medlem i B-gjengen.

– Familien er lettet over pågripelsen. Utover det ønsker jeg ikke å kommentere pågripelsen, sier Petter Bonde, som var advokaten til Javed fram til han døde – og som representerte familien hans under rettssaken etter drapet.

Også i 2000 stakk Millehaugen av under permisjon og rømte sammen med kjæresten sin. Først åtte måneder senere ble han tatt.