En feilparkert Audi blokkerte for trikken i Frognerveien i en halvtimes tid mandag. Sporveien fikk melding om hendelsen 12.56.

– Det var ikke en bombe. Dette er en stor utfordring som vi har spesielt nå på vinterstid, sier kommunikasjonssjef i Sporveien, Cato Asperud, når Avisa Oslo slår på tråden.

Han forteller at bare i helgen hadde de trikker med stans på mellom 30 minutt til en time som følge av feilparkerte biler.

– Vi ber om hjelp og bistand fra alle, slik at folk kan parkere ordentlig. Hvis du ikke klarer å parkere ordentlig, parker et annet sted, sier Asperud.

Klart budskap fra Sporveien

Skal man parkere i nærheten av et trikkespor, må man minimum holde 60 centimeter avstand. Man bør også etterse at man har nødvendig klaring, poengterer kommunikasjonssjefen.

– Er man usikker, så helst ikke parker. Pass på at man ikke hindrer trikken. Enten ved å stå med bilen eller faktisk være sikker på at det er god nok avstand, er Asperuds klare budskap.

Bor i gaten

Wilhelm Reymert bor bare et steinkast unna området Audien sperret for trikken. Han sier at det er veldig vanlig at biler står feilparkert i den aktuelle gaten.

– Det skjer minst en gang i uken, tror jeg.

Han beskriver kaotiske tilstander når bilene først blokkerer veien. Særlig i tilfellene hvor trikkene må stanse.

– Det blir veldig mye kaos. En ting er at trikkene stopper, men det skaper en del farlige situasjoner og.


Ikke første gang

Avisa Oslo skrev senest søndag om en feilparkert Tesla som forårsaket stans for en trikk i 34 minutt.

Fredag sa Cato Asperud i Sporveien at det bare i januar har vært 158 feilparkeringer som har stoppet trikken. Dette tallet har økt gjennom helgen.

LES OGSÅ: