Like over kl. 19 melder Oslo-politiet at det er stor ansamling av ungdommer på Oslo S. Politiet ber foresatte om å kontakte sine ungdommer og få de hjem.

– Det er ungdommer ned i 12 års alderen som ankommer i gjenger på opptil 20 stykk. Smittevern blir ikke overholdt, skriver politiet på Twitter.

– Det begynner å bli ganske mange ungdommer samlet der i delvis ung alder. De er ikke flinke på smittevern og vi ønsker å forhindre at det blir sammenstøt sammen med forskjellige gjenger. Derfor ønsker vi å flytte ungdommene før det skjer noe skade, sier operasjonsleder Per Ivar Iversen.

Det har vært mindre sammenstøt, men ikke forekommet noen skader, forteller Iversen.

– Dette har vært spesielt utover ettermiddagen der ungdommer trekker seg mer inn til sentrum.

En gutt har blitt pågrepet for ikke å ha etterkommet pålegg om å forlate stedet. Iversen forteller at alderen til gutten er ukjent og det er uklart om velkommen blir fraktet til arresten eller om han blir hentet av foresatte.

Fire bortvist

Kl. 19.40 har politiet gitt beskjed om at ungdommene vil bli bortvist fra plassen utenfor stasjonen innen fem minutter. Et politihund er også på stedet. Flere av ungdommene velger da å forlate området.

Fire ungdommer har blitt bortvist fra stedet.

– Politiet sjekker med ungdommer om de har formål med å komme til stedet, noe de ofte ikke har, sier Iversen.

Han forteller at det er en spredning i alder og de yngste ser ut til å være ned i 12 års alderen.