Infeksjonssesongen har startet og allmennlegevaktene i Oslo opplever økt pågang, både ved oppmøte og på telefon. Dette medfører til tider lange ventetider og fulle venterom på både allmennlegevakten i Storgata 40 og på Aker legevakt.

Det melder Helseetaten fredag formiddag.

– Legevakten prioriteter alltid de sykeste pasientene først. I tiden som kommer, med økning i forkjølelse, influensa, korona og andre luftveisvirus, kan pasienter som ikke trenger raskt legetilsyn bli henvist til å kontakte fastlegen, sier kommuneoverlege Miert Skjoldborg Lindboe.

Fastlegen er din hovedkontakt inn i helsevesenet når du er syk. Derfor bør du som hovedregel kontakte fastlegen først. Legevakten er der for deg som har akutte plager som ikke kan vente til fastlegen er tilgjengelig.

Det anbefales at du først tar kontakt med fastlegen din ved ting som:

  • Forkjølelse og influensalignende symptomer
  • Feber hos barn eldre enn 1 år med god allmenntilstand
  • Øyekatarr
  • Behov for sykmelding
  • Fornyelse av resepter
  • Behov for legeattest, kroniske tilstander uten akutt forverring

Er du usikker på om du trenger legehjelp eller om din problemstilling kan vente, kan du ringe legevakten på telefon 116 117. Du kan også søke råd på nettsidene til Oslo kommune eller helsenorge.no for å få hjelp til vurderingen.

Helseetaten opplyser også at Skadelegevakten, Psykiatrisk legevakt og Overgrepsmottaket i Storgata 40 har normal pågang.

Gabriel var på vei hjem fra jobb, da han så bilen i nabolaget brenne: – Holy shit!

Janne-Anita (49): – Mange tenker nok at dem som har både mann og barn, ikke føler på ensomhet. Men det er feil