Brann– og redningsetaten har vært i Harbitzallèen hvor det i morgentimene fredag er en stor vannlekkasje i parkeringshuset til kjøpesenteret Harbitz torg. De avsluttet innsaysen like før klokken 11 fredag formiddag.

Vannlekkasjen er nå stoppet, men det ligger fortsatt mye vann på gulvet.

– Det er snakk om veldig mye vann. 20 centimeter høyt, over et stort område. Vi er usikre på omfanget, men vi anslår at mellom 10.000 og 50.000 kvadratmeter er rammet, opplyser vaktkommandør i Brann – og redningsetaten Lars Lindal.

– Mesteparten er i et parkeringsanlegg, noe som kan bety begrenset skadeomfang. Samtidig berører jo dette veldig mange beboere, da de ikke kommer seg inn til bilene sine, sier Lindal.

Foreløpig er det dermed vanskelig å si noe om hvor lang tid arbeidet vil ta. De har stoppet lekkasjen og i er i gang med å pumpe ut vannet.

Arne Ljungmann er styreleder for Harbitzalleen boligsameie 27-41. Han forteller til Avisa Oslo at de har 210 parkeringsplasser i parkeringskjelleren.

Han fikk beskjed like etter klokken fem fredag morgen.

– Det er en brannhydrant som har sprukket. Det er forhåpentligvis ikke noe stort problem med bilene, men mer med bodene, sier han.

Foreløpig har ingen fått kjørt ut bilene sine.

– Kommer til å holde på i mange timer

Innsatsleder Robert Corell i Oslo brann- og redningsetat forteller til Avisa Oslo på stedet at mange tusen liter vann er kommet ut over et stort område på flere tusen kvadratmeter.

– Boder, garasjeanlegg og tekniske rom er berørt. Vi kommer til å holde på her i mange timer framover, sier han til Avisa Oslo.

Innsatsleder sier at de tror lekkasjen stammer fra en brannhydrant som ikke har tålt kulda. Vannet er stengt av.

Lekkasjen har rammet første og andre underetasje i bygget.

– Vi prøver å begrense skadene som er her, og selvfølgelig tømme for vann. Så kommer også skadesaneringseteamet etter hvert, sier Corell.