Det var en automatisk brannalarm som varslet brannvesenet om lekkasjen på Tåsen skole. Den skal ifølge vaktkommandør i 110-sentralen, Brede Bratli, komme fra et vannrør på loftet.

– Det er vann i tre etasjer. Den er ganske stor, og er en av de større vannlekkasjene vi har hatt i år, sier Bratli.

Oslo brann og redning har tre brannbiler, en spesialbil og spesialister på skadebegrensning, i tillegg er Oslobygg KF og representanter fra skolen på stedet.

– Vi har ganske mye av det her nå, vannrør som ryker som følge av kulde og varme om hverandre. Jeg oppfordrer folk til å følge med på byggene sine, og sikre mot frost, sier Bratli.

– Betydelig mengder vann

Pressekontakt i Oslobygg, Trond Borge Ottersen, sier til Avisa Oslo at de fikk beskjed om vannlekkasjen like før klokken 12.00 lørdag.

– Det er en stor vannlekkasje. Vi har jobbet med å mobilisere folk, så vi har folk på stedet for å drive skadebegrensning og få oversikt, sier Ottesen.

– Hvor store tror du skadene er?

– Det er for tidlig å si noe om, men det er stort og betydelige mengder vann. Det er en alvorlig vannlekkasje, sier Ottesen.

Det er for tidlig å si noe om skolen kan holde åpent som normalt mandag.

– Vi jobber med å se hva vi kan gjøre, med tanke på det, sier Ottesen.

Har reddet flere verdier

Oslo brann og rednings -bil ble sendt ut til Tåsen skole, for å redde verdier fra vannlekkasjen.

– Det begynte å lekke på loftet, og vannet kom sakte, men sikkert nedover. Etasje for etasje. Da reddet vi en del verdier nedover før vannet kom ned, sier Stian Emil Arnesen Strømfjord, fagansvarlig i RVR i Oslo brann og redning.

I dette tilfellet fikk de reddet unna flere utstoppa dyr, datamaskiner og skole-bannere.

– Ble noe ødelagt da?

– Ja, noe blir jo ødelagt, men parallelt som vi begynte å redde verdier så begynte nærmeste brannbil å stenge av vannlekkasjen og suge opp det overflødige vannet, sier Arnesen Strømfjord.