– Vi får bare beklage disse hendelsene som påvirker dem som skal reise, og har planlagt å reise med T-banen. Det er ikke heldig at slike ting oppstår, sier pressevakt i Sporveien Tone Tuhus.

Problemene startet allerede i sekstiden torsdag morgen. Da fikk Sporveien signalproblemer på den vestre delen av linje 2, Østerås – Majorstuen.

Først kvart over syv om kvelden – 13 timer senere – melder Sporveien at linje 2 er åpen for trafikk. Det betyr at t-banevognene vil kjøre som normalt på denne strekningen.

Fortsatt feil på linje 1

På linje 1 jobber startet problemene klokka 13:18. Sporveien jobber fortsatt med å rette feilen på signalanlegget torsdag kveld.

– Inntil videre er det stengt for trafikk mellom Skogen og Frognerseteren. Det kjøres maxitaxi, slik som tidligere i ettermiddag. Vi håper at feilen blir rettet snart, sier Tuhus kvart over syv.

Tuhus poengterer at signalanlegget til T-banen er gammelt, og at situasjoner som dette kan oppstå fram til Sporveien får gjennomført et storstilt skifte til et nytt system.

Inntil videre har vi et gammelt anlegg, og da vil det tidvis dukke opp feil. Men at det skulle vare i så mange timer er heldigvis ikke dagligkost, sier Tuhus.

– Vi håper at det nå roer seg og at trafikken snart går som normalt, sier hun.

Setter inn 18 busser

Ruter opplyser til Avisa Oslo at de satte inn 15 busser på strekningen mellom Majorstuen og Østerås, i tillegg til tre minibusser som kjørte samme strekning.

– Det er uheldig at T-banen er ute av drift, da den kan frakte veldig mange samtidig. Vi forsøker å sette inn så mange busser som vi kan, slik at folk kommer seg frem, sa Cathrine Myhren-Haugen, som er kommunikasjonssjef i Ruter, tidligere i ettermiddag.

– Ettermiddagsrushet er en utfordring, da veldig mange skal reise samtidig, sier hun videre.

Tidligere på torsdagen var også linje 4 og 5 rammet av forsinkelser. Status på ettermiddagen er minimale forsinkelser, forsikrer Tuhus, selv om det kan hende det blir mindre problemer som følge av signalfeilene på linje 1 og 2.