Alle nødetater er i Louises gate på Bislett, etter melding om at en person har blitt truet med kniv.

– En person ble truet med kniv av to personer. Personen har et kutt på fingeren, sier operasjonsleder Line Skott til Avisa Oslo.

Rask pågripelse

De to gjerningspersonene stakk fra stedet, men ifølge politiet hadde de gode beskrivelser fra vitner, samt videomateriale som gjorde at de hadde tydelige signalementer å gå etter.

De fikk raskt på kontroll på to personer de anser som gjerningspersonene. Det ble gjort funn av kniv på en av personene, opplyste politiet på Twitter tidligere lørdag kveld.

– Det er foreløpig for tidlig å si noe om hendelsesforløpet, men de opplysningene vi har nå så er det visstnok ingen relasjon mellom de involverte. Det fremstår som et tilfeldig ransforsøk, sier Skott.

Status søndag morgen er at de pågrepne er siktet for truslene med kniv, men politiet kan ikke utelukke at siktelsene utvides.

De to pågrepne tas med inn til arrest og avhøres i løpet av kvelden. Det to pågrepne er menn i tjueårene.

Definert som PLIVO

– Den første meldingen gikk ut på det var snakk om at noen ble truet med kniv mot halsen. Det gjorde at vi definerte hendelsen som PLIVO (Pågående livstruende vold, journ.anm) en liten stund.

Det ble raskt avklart at det ikke var snakk om en livstruende situasjon.

– Vi fikk raskt kontakt med den ene fornærmede og fikk da raskt en ny situasjonsoppdatering hvor vi ble trygge på at det ikke var snakk om en PLIVO-hendelse.

– Ingen flere skader enn et kutt i fingeren på den ene personen. Vedkommende ivaretas av ambulanse på stedet, sier Skott.