Kun 20 prosent av Aps velgere i Oslo er imot reformen, viser meningsmålingen.

I tillegg er Støres eget fylkeslag, Oslo Ap, massive tilhengere av regjeringens forslag til ny rusreform.

– Min tilnærming er denne: Vi skal hjelpe dem som trenger hjelp, og være solidariske med dem som ikke skal inn i det. Derfor er jeg mot en generell avkriminalisering av narkotika i samfunnet vårt, sa Støre under Arbeiderpartiets landsmøte fredag.

Med det trosser han altså ønsket til 71 prosent av dem som oppgir at de vil stemme Ap i Oslo ved det kommende stortingsvalget. Det viser en undersøkelse gjennomført av Respons på vegne av Oslo Venstre. Støre er innvalgt på Stortinget fra Oslo.

Frykter velgerflukt

Avisa Oslo har tidligere skrevet om den trofaste Ap-velgeren Håvard Brustad, som opplyser at han ikke kommer til å stemme Arbeiderpartiet igjen, dersom partiet lander på å gå mot reformen.

AO har vært i kontakt med flere sentrale politikere i Oslo Ap – som unisont er tilhengere av reformen – og som frykter at et nei på helgens landsmøte kan bli straffet kraftig av velgerne i Oslo på valgdagen 13. september.

71 prosent av Ap-velgere for

I undersøkelsen fikk alle de spurte stilt følgende spørsmål:

«Regjeringen har nylig lagt frem forslag til rusreform. Reformen innebærer blant annet at man ikke skal gi straff for bruk av mindre menger narkotika, men heller sette inn hjelpetiltak. Stiller du deg positiv eller negativ til innføring av en slik ruspolitikk?»

Av de 140 respondentene som oppga at de vil stemme Arbeiderpartiet ved valget, sa 71 prosent at de stiller seg positive, 20 prosent at de stiller seg negative, mens åtte prosent ikke var sikre.

I løpet av landsmøtet skal partiet ta stilling til om de er for eller mot regjeringens forslag til rusreform, som blant annet innebærer at man ikke skal gi straff for bruk av mindre menger narkotika. Partiet er delt i to leire, samtidig som utfallet av landsmøtet blir avgjørende for reformens fremtid.

Undersøkelsen er gjennomført gjennom telefonintervju av 1000 personer i Oslo.