Geir Bakkes underpresterende Vålerenga-mannskap havnet bakpå også i søndagens viktige bunnoppgjør mot FK Haugesund på Intility Arena.

Se kampen i reprise her.

Likevel fikk de stoppet en stygg rekke med fem strake tap på egent kunstgress.

– Som vi var inne på i pausen, så var det ikke godt nok fra starten. Så kommer vi mer inn i det etter hvert, men det var ikke godt nok til å vinne, oppsummerte VIF-målscorer Petter Strand i intervju med TV 2 etter kampslutt.

– Vi er nødt til å begynne å ta flere poeng her hjemme. Vi har vel bare én seier på hjemmebane, så vi må begynne å ta trepoengere her, fortsatte han.

Tidlig nedtur

En farlig balltap utenfor egen 16-meter, der Aleksander Kjelsen heller ikke fikk frisparket han ville ha, førte til at FKH-spiss Sory Diarra fikk muligheten han trengte.

Diarra fyrte løs og skuddet føk inn i kroken bak Jacob Storevik.

I det som var et sjansefattig kamp på Oslos østkant var rutinerte Petter Strand nære på å utligne seinere i førsteomgangen, da han skjøt i tverrliggeren fra spiss vinkel. Det skjedde etter et nedtak fra midtbanespilleren som var av høy klasse inne i gjestenes felt.

Etter sidebyttet trodde Seedy Jatta at han hadde scoret i sin tredje strake kamp, men VIF-spissen ble avblåst for en marginal offside.

Fortsatt under streken

Strand brakte likevel balanse i regnskapet for nedrykksplasserte Vålerenga etter 71 minutters spill.

Bergenseren hamret til på direkten med en volley på et innlegg fra Magnus Riisnæs.

Flere mål ble det ikke i oppgjøret som var viktig for begge klubber.

Haugesund holder seg fire poeng foran søndagens motstander og har 11.-plassen på tabellen. VIF og trener Bakke er fortsatt nest sist og under nedrykksstreken.