Samtidig blir Graff daglig leder i Vålerenga Fotball Elite. Det er Vålerenga Fotball AS som besitter de kommersielle rettighetene til eliteklubben.

Graff sier følgende til Vålerengas hjemmeside:

– Jobben som venter er formidabel, men utfordringer trigger meg. Jeg har et genuint ønske om å bygge en sterk klubbkultur og sikre solide kommersielle inntekter for å bidra til at Vålerenga på sikt blir en stabil toppklubb. Det er et stykke dit, men jeg har stor tro på at vi kan lykkes selv om vi ikke vet utfallet av denne sesongen. Jeg har hatt samtaler om veien videre med hovedaksjonær og styreledere, og vi er alle motiverte for denne oppgaven.

Svein Graff leies inn fra NPG Sport & Communication, der han er partner. Han har lang fotballfaglig bakgrunn og har tidligere jobbet som mediesjef i Vålerenga Fotball fra 2008-2010. Graff har i tillegg hatt lederstillinger i Norges Fotballforbund (NFF), Norsk Toppfotball og Ullevaal Media Center. Han er utdannet journalist og har bakgrunn fra TV 2 og NRK.

Graff er i første omgang innleid på fulltid for ett år, som en del av et forretningsmessig samarbeid mellom Vålerenga og NPG Sport & Communication. Foruten utleien vil selskapet bidra i klubben innen PR og kommunikasjon.