Det melder NRK.

Stine Molvær Nesseth, intensivsykepleier og tillitsvalgt ved OUS sier det er vanskelig å slå fast akkruat hvor mange det er snakk om, men at det ser ut til å være en god gjeng som blir igjen dersom dette kan snu.

Ifølge NRKs kilder skal forslaget behandles i et møte mandag formiddag.

OUS bekrefter at de har lagt fram et nytt forslag, men ønsker å si noe mer enn det.

Konsekvens av nedskjæringer

Torsdag forrige uke ble det kjent at 14 av 24 intensivsykepleiere ved thoraxkirurgisk avdeling på Ullevål har sa opp stillingene sine.

Avdelingen har et nasjonalt og regionalt ansvar for sykdommer som trenger kirurgisk behandling i hjerte, lunge og sentrale blodårer.

– Bakgrunnen er uenighet med ledelsen. Uenigheten handler jo om at sykepleierne skal få gjøre den jobben man er ansatt for å gjøre. Ledelsen har valgt å endre på turnusen til de ansatte, så arbeidsbelastningen blir høyere, og de blir også pålagt å jobbe på naboavdelingen. I tillegg sommerstenger de avdelingen for å bruke de ansatte på andre avdelinger, uttalte foretakstillitsvalgt i Norsk Sykepleierforbund Rolf- Andre Oxholm til Avisa Oslo.

– Dette er tiltak for som har blitt diskutert tidligere, men som de ansatte har protestert mot. Nå har ledelsen bestemt seg for å gjennomføre likevel. Og da kom oppsigelsene. Disse oppsigelsene har vært varslet, men ledelsen trodde nok ikke det kom til å skje. Det fremstår som om de ble overrasket, og ikke har tatt det på alvor.

Bekymret for pasientsikkerheten

Avdelingstillitsvalgt Sarah Scott Henriksen, bekreftet at oppsigelsene er en konsekvens av at ledelsens nedskjæringer. Det er særlig endringen av turnusen, sommerstengingen av avdelingen og beslutningen om å flytte personale som har fått de ansatte til å reagere.

– Dette er endringer som svekker beredskapen, og det vil man ikke være med på. Det ødelegger en velfungerende avdeling, sier hun og legger til:

– Dette er en avdeling som driver med livreddende hjelp. Når ledelsen gjør disse endringene, så er vi bekymret for pasientsikkerheten og beredskapen for på hele sykehuset.

LES OGSÅ:

Les også

Da Isabella (27) fikk plass på ABC-klinikken jublet hun. Nå aner hun ikke hva som skjer