La du merke til dette pris-banneret på Storo torsdag? Det koster 00.00 kroner å fylle en liter drivstoff på en sykkel, kunne sifrene på dette banneret tyde på.

Banneret ble hengt opp samtidig som skyhøye drivstoffpriser har satt rekorder i Norge. Onsdag ettermiddag kostet det 26 kroner for en liter diesel flere steder i Oslo.

Ikke helt etter planen

– Opphengingen gikk ikke helt etter planen i dag. Syklet med lang stige på styret, men da jeg sto oppe i Circle K-skiltet, under drivstoffprisene, klarte jeg ikke å få festet plakaten., forteller mannen bak Twitter-kontoen «Sykkelmafiaen» til Avisa Oslo.

– Jeg har flere eksemplarer, så mulig jeg gjør et nytt forsøk en gang snart.

Begynn med sykling!

Sykkelmafiaen gjorde stuntet i håp om å få flere til å parkere bilen og heller ta i bruk sykkel.

– Det er billigere. Og faktisk veldig praktisk, til jobb bruker jeg under halvparten av tiden fra da jeg kjørte bil den samme strekningen. Dessuten slipper man rushtrafikk. Og med god tilrettelegging fra Oslo kommune de siste årene er det faktisk veldig bra å sykle de fleste plasser, selv om vinteren, sier den ivrige syklisten.

– Jeg synes synd på de som rammes hardt av bensinprisen, samtidig synes jeg ikke løsningen er at staten skal subsidiere bilisme enda mer. Bruk heller pengene på å gi folk bedre kollektivtilbud og sykkelfelter. Det koster for eksempel 39 kroner med enkeltbilletter i Ruter nå. Da er det fortsatt billigere å kjøre bil rundt i sentrum, sier han.

Ruter-priser

– Jeg har planlagt en tilsvarende plakat, der det er Ruter-logoen og «39 kroner» i stedet for sykkel, for å sette søkelyset på at kollektiv er for dyrt kontra bil. Så det er et eventuelt fremtidig stunt, avslører den ivrige syklisten overfor AO.